Siirry sisältöön

Sähköautoilun suosio kasvaa nyt vauhdilla

Sähköautoilu on mennyt vuodessa jälleen huimasti eteenpäin. Sähköautojen määrä on nyt sellaisella kasvukäyrällä, että tällä vauhdilla Suomi pääsee hallituksen asettamaan viralliseen tavoitteeseen, jonka mukaan vuonna 2030 liikenteessämme tulee olla 250 000 sähköistä ajoneuvoa. Me Vantaan Energialla valmistaudumme tulevaan ja lisäsimme vuonna 2018 omien julkisten latauspisteidemme määrää Vantaalla varmistaen latauspalveluiden saatavuuden.

Sähköautoilua edistääksemme olemme osakkaana Liikennevirta Oy:ssä, jonka kasvu on ollut viime vuoden aikana ennätyksellisen nopeaa. Virta on avannut toimistot Helsingin lisäksi myös Ranskaan, Saksaan ja Ruotsiin. Virran latauspalveluita käytetään tällä hetkellä 19 maassa, joka tarkoittaa sitä, että määrä yli kaksinkertaistui vuoden 2018 aikana.

Merkittävin kasvun tuoja oli lokakuussa 2018 julkistettu operatiivinen yhteistyö E.ONin kanssa. E.ONin latauspalvelut toimivat jo kymmenessä maassa Virran palvelualustalla. E.ON sijoitti Virtaan kiihdyttäen näin Virran kasvua ja vahvistaen sen asemaa Euroopan markkinoilla. Tämä tuo merkittävää etua myös suomalaisille Virran latauspalveluiden käyttäjille.

Myös tuotekehitys etenee jatkuvasti. Virran latauspalveluiden mobiilisovellukseen lisättiin uusia ominaisuuksia kuten käyttöhistorian tarkastelu ja mahdollisuus ladata latauskuitteja suoraan sovelluksesta. DLM 2.0 eli laajempi dynaaminen kuormanhallinta otettiin käyttöön, joka mahdollistaa sähköauton lataamisen huomioiden samalla koko kiinteistön energiankulutuksen. Tämä on tärkeää muun muassa taloyhtiöissä, joissa lataustarpeet tulevat kasvamaan räjähdysmäisesti tulevina vuosina. Sähköauton latauspisteitä suunnitellaan jo joka viidenteen taloyhtiöön (Kiinteistöliiton Korjausrakentamisen barometri 11/2018). Virralla on kehitteillä myös paljon uusia, arkea helpottavia ominaisuuksia palveluiden käyttäjille.

Sähköisen liikenteen ala kukoistaa jo nyt maailmalla ja vähitellen myös Suomessa. Sähköautot ovat keskeisessä asemassa energia-alan murroksessa ja liikenteen sähköistymisellä on suora vähentävä vaikutus sähköntuotannon hiilidioksidipäästöihin.  Sähköautot tarjoavat joustoa uusiutuvan sähkön tuotannon ja kulutuksen välille. Paljon on tapahtunut ja paljon uusia asioita on suunnitteilla vuodelle 2019. Toivottavasti myös sähköautoilijoiden määrä jatkaa reipasta kasvuaan.

Voit ehdottaa meille latauspisteiden paikkoja ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Rakennamme latauspisteitä koko ajan  parhailla paikoille; asiointipaikkojen yhteyteen ja liikennemääriltään suurten teiden varsille.