Usein kysyttyä

Meiltä kysytään usein. Siksi kokosimme avuksesi vastauksia yleisimpiin ja vähän kiperimpiin kysymyksiin. Voit käyttää apunasi joko kätevää hakutoiminnallisuutta tai selailla kysymyksiä. 

Kaukolämpö

Lämpösopimus on kaukolämmön liittymis- ja myyntisopimus. Lämpösopimus tehdään pääsääntöisesti kiinteistön omistajan ja Vantaan Energian kesken.

Myydessäsi kiinteistön lämpösopimus ei siirry automaattisesti uudelle omistajalle. Lämpösopimus siirretään uudelle omistajalle Palvelukansiossa.

Lämpökatkoksen sattuessa kraanasta tulee kylmää vettä lämpimän sijaan. 

Tietoa ajankohtaisista lämmön jakelukeskeytyksistä.

Lämmönjakokeskuksen käyttöikä on noin 20-30 vuotta. Lue lisää lämmönjakokeskuksen uusimisesta.

Voit tarkastella kulutustietoja kuukausi - ja vuositasolla Lämmön Online-palvelussa. Kirjaudu palveluun lämpölaskustasi löytyvällä asiakas- ja käyttöpaikkanumerolla. 

Lämmön Online

Lämmön Online-palvelu on käytössäsi heti kun olet kirjautunut palvelun käyttäjäksi. Kirjautumista varten tarvitset asiakas- ja käyttöpaikkanumerot, jotka löydät lämpölaskultasi.

Lämmön Online

Palvelukansio on sähköinen palvelu tarjouksille ja lämpösopimuksille sekä lämpösopimuksien siirroille. Palvelussa voi myös mm. ilmoittaa laskutusosoitteen, tilata käytönopastuksen ja lisätuotteita.

Palvelukansio

Tarkastuskansio on sähköinen palvelu jonne LVI-kuvat toimitetaan tarkastettavaksi ja jossa haet urakointioikeuksia.

Tarkastuskansio

Sähkönsiirto

Voit tulla huoletta asiakkaaksemme. Sähkön siirtohintasi ei riipu sähkönmyyjästäsi. Maksat aina saman verran sähkösiirrosta riippumatta siitä ostatko sähkön meiltä vai paikalliselta sähkönmyyjältä. 

Sähköverkkoyhtiön tarjoamaa verkkopalvelua ei voi kilpailuttaa. Ainoastaan sähkönmyynnin osuus on kilpailutettavissa. 

Sähkönsiirrosta ja siirron hinnoittelusta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiösi. Tiedustele sähkönsiiron hintoja paikalliselta verkkoyhtiöltä.

Vantaalla sähkönsiirrosta vastaa Vantaan Energia Sähköverkot Oy.

Sähköverkkoyhtiöiden verkkopalvelun hintatasot vaihtelevat asiakasmääristä sekä sähköverkon rakenteesta ja sijainnista riippuen. Energiavirasto hyväksyy verkkopalvelun hinnat eri alueille. Hinnat perustuvat aina kunkin alueen todellisiin kustannuksiin.

Sähköliittymä tilataan yleensä paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä. Ota siis yhteyttä paikalliseen verkkoyhtiöösi. 

Vantaalla sähköliittymistä vastaa Vantaan Energia Sähköverkot Oy.