Vantaalainen lämpö on hintavakaa ja ilmastoystävällinen lämmitysratkaisu

Vantaan Energia on aktiivinen ilmastokysymysten ratkaisija, joka ei lepäile laakereillaan, vaan tarttui aiheeseen jo vuosikymmen sitten. Nyt pitkällisen työn hedelmiä poimitaan, ja ilmastoystävällisen lämmityksen lisäksi asiakkaamme saavat nauttia pääkaupunkiseudun edullisemmasta lämmön hinnasta.

Ilmastonmuutoksen hidastaminen vaatii erityisesti energia-alan yrityksiltä konkreettisia tekoja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Vantaan Energian tavoitteena on luopua fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa vuoteen 2026 mennessä ja edetä tämän jälkeen kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

VE Infograafi Energialahdejakauma 2021 2026

Vantaalla lämmityksen päästöt ovat laskeneet merkittävästi vuosi toisensa jälkeen Vantaan Energian toteuttaessa hankkeitaan kohti päästötöntä energiantuotantoa. Vuonna 2014 käyttöönotettu jätevoimala yhdessä vuonna 2019 käyttöönotetun Martinlaakson biovoimalan kanssa tiputtivat yhtiön hiilidioksidipäästöt puoleen vuoden 2010 tasosta. Muun muassa nyt käynnissä oleva jätevoimalan laajennuksen rakentaminen ja esisuunnitteluvaiheessa oleva maailman suurin lämmön kausivarasto mahdollistavat fossiilisista polttoaineista luopumisen ja jatkavat näin Vantaan Energian pitkäjänteistä päästövähennystyötä.

VE Infograafi Kaukolammon ominaispaastot Vantaalla

Uudet Hiilinegatiivinen 2030 -kokonaisuuden hankkeet kiihdyttävät tätä muutosta entisestään. Tavoite olla hiilinegatiivinen vuonna 2030 tarkoittaa käytännössä sitä, että kahdeksan vuoden päästä Vantaan Energia sitoo enemmän hiilidioksidia, kuin mitä yhtiön toimesta vapautuu ilmakehään.

Fossiilisista polttoaineista luopuminen kokonaan vuoteen 2026 mennessä on hyvä asia ilmaston lisäksi kukkarollesi. Vantaan Energian lämmön hintoja ei jatkossa heiluta esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden tai niiden käyttöön liittyvät päästöoikeuksien ostohinnat. Näiden muuttuvien elementtien poistuminen takaa vantaalaisen lämmön hinnan pysymisen kilpailukykyisenä ja vakaana myös tulevaisuudessa.

VE Infograafi Kaukolammon hintojen kehitys paakaupunkiseudulla 1

Kaukolämmön hinnat laskettu 600 MWh vuosikulutuksella energiaviraston tyyppikerrostalon kulutusprofiililla. Hintatilastossa esitetään tyyppirakennusten kaukolämmön verollinen hinta €/MWh siten, että maksuissa on mukana energiamaksut ja kiinteät maksut (tehomaksut) veroineen (arvonlisävero sekä polttoaineiden valmisteverot).