Vantaalainen lämpö on edullinen ja ilmastoystävällinen lämmitysratkaisu

Vantaalla tarvitaan lämpöä ympäri vuoden ja samaan aikaan maailma tarvitsee ympäristöystävällisiä lämmöntuotantomuotoja. Maailma ei ole vielä tämän osalta valmis, mutta Vantaan Energia tekee hartiavoimin töitä ilmastoystävällisemmän lämmöntuotannon eteen. Olemme tehneet jo paljon muutoksia ja jatkamme tuotantotapojemme uudistamista määrätietoisesti. Kaukolämpömme on jo nyt koko pääkaupunkiseudun ilmastoystävällisintä.

Mitä ympäristövastuu meillä Vantaan Energialla tarkoittaa?

Päästöt alas

Vantaan Energia on vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä. Jo vuosia sitten totesimme, että fossiilisten polttoaineiden käyttö ei ole ympäristön kannalta kestävää toimintaa. Ryhdyimme etsimään ratkaisuja ja teknologiaa, joiden avulla voisimme päästä eroon fossiilisista yksi kerrallaan. 

Kaukolämmön päästöt ovat laskeneet tasaisesti kuluneen kymmenen vuoden
aikana. Lähde: Paikallisvoima / Kaukolämmön päästölaskuri.

Lämpö tuotetaan ympäristöystävällisesti

Lämmöntuotantomme tapahtuu jo nyt pääosin energiajätteen ja bioenergian avulla. Olemme tehneet suunnitelman, jonka avulla näiden ympäristön kannalta kestävimpien tuotantomuotojen osuus kasvaa vakaasti myös tulevaisuudessa. 

Keskiössä uusiutuvat lämmönlähteet ja kierrätyspolttoaineet

Vantaan Energia on kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka on erikoistunut kierrätyspolttoaineiden hyödyntämiseen lämmöntuotannossa.

Moderneissa jätteenpolttolaitoksissa kuluttajien sekajäte, kaupan ja teollisuuden energiajäte sekä kotimainen hake ja kierrätyspuu palaavat lämpönä takaisin kiinteistöihin lämmittäen jopa 90 % Vantaan kiinteistöistä kodeista kouluihin. Vantaan Energian energiantuotanto on nyt jo 90 % fossiilitonta ja lähivuosina täysin fossiilitonta. Kierrätyspolttoaineiden sekä tulevien hiilineutraalien investointien avulla Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Vantaan Energian tuotannon energialähdejakauma 2021 ja ennuste tuotannosta 2026

Päästökerroin

Tuottamamme lämmön CO2-päästökerroin vuodelta 2021 on 162,7 kg/ MWh.

Tarjoamme koko pääkaupunkiseudun edullisinta kaukolämpöä

Lähteet: Yhtiöiden julkiset hintatiedot, Tilastokeskus, Euroopan keskuspankki, Nordpool, Nasdaq, toteutetut maalämpöhankkeet ja Vantaan Energian analyysi. Kuvassa on huomioitu vuoden 2022 hinnankorotukset sekä tiedossa olevat hintojen korotukset vuodelle 2023.