Siirry sisältöön

Vantaalainen lämpö on edullinen ja ilmastoystävällinen lämmitysratkaisu

Vantaan Energia on vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä. Jo vuosia sitten totesimme, että fossiilisten polttoaineiden käyttö ei ole ympäristön kannalta kestävää toimintaa. Ryhdyimme etsimään ratkaisuja ja teknologiaa, joiden avulla voisimme päästä eroon fossiilisista yksi kerrallaan. 

Kaukolämmön päästöt ovat laskeneet tasaisesti kuluneen kymmenen vuoden aikana. Päästöt laskettu kuvassa hyödynjakomenetelmällä ja lähteenä Paikallisvoima / Kaukolämmön päästölaskuri.

Keskiössä uusiutuvat lämmönlähteet ja kierrätyspolttoaineet

Vantaan Energia on kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka on erikoistunut kierrätyspolttoaineiden hyödyntämiseen lämmöntuotannossa.

Moderneissa jätteenpolttolaitoksissa kuluttajien sekajäte, kaupan ja teollisuuden energiajäte sekä kotimainen hake ja kierrätyspuu palaavat lämpönä takaisin kiinteistöihin lämmittäen jopa 90 % Vantaan kiinteistöistä kodeista kouluihin. Kierrätyspolttoaineiden sekä tulevien hiilineutraalien investointien avulla Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Päästökerroin

Tuottamamme lämmön CO2-päästökerroin vuodelta 2023 on 161,5 gCO2/kWh.

Tarjoamme koko pääkaupunkiseudun edullisinta kaukolämpöä

Tekemämme investoinnit teknologiaan ja voimalaitoksiin ovat kehittäneet tuotantoamme siten, että emme enää ole fossiilisten polttoaineiden tai päästöoikeuskustannusten hinnan nousun armoilla. Vaikka monissa muissa kaupungeissa kaukolämmön hinnoissa saatetaan nähdä voimakastakin kasvua, meillä on odotettavissa ainoastaan inflaation suuruista nousua hinnoissa.


Lähteet: Yhtiöiden julkiset hintatiedot, Tilastokeskus, Euroopan keskuspankki, Nordpool, Nasdaq, toteutetut maalämpöhankkeet ja Vantaan Energian analyysi. Kuvassa on huomioitu vuoden 2022 hinnankorotukset sekä tiedossa olevat hintojen korotukset vuodelle 2023.