Siirry sisältöön

Anonyymi ilmoituskanava

Vantaan Energia -konserni on sitoutunut vastuulliseen toimintaan ja pyrimme kaikin tavoin edistämään eettisiä toimintatapoja. Haluamme toimia avoimesti, vastuullisesti ja eettisiä periaatteita noudattaen. Seuraamme eettisten periaatteiden toteutumista jokapäiväisessä toiminnassamme.

Käytössämme on anonyymi Whistleblowing-ilmoituskanava WhistleB. Ilmoituskanavan kautta tarjoamme mahdollisuuden konsernin työntekijöille, toimittajille, asiakkaille ja muille sidosryhmille ilmoittaa mahdollisista väärinkäytöksistä.

Ilmoituskanavan kautta voit ilmoittaa mikäli epäilet meitä väärinkäytöksistä tai toiminnasta, joka ei noudata eettisiä periaatteitamme. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti.

Ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä ilmoittamiseen. Ensisijaisesti erimielisyyksissä ja ongelmatilanteissa rohkaisemme sinua ottamaan yhteyttä asiasta vastaavaan vastuuhenkilöön konsernissa. Mikäli tämä ei jostain syystä ole mahdollista, esimiehen esimies, henkilöstöpalvelut tai johtoryhmän jäsenet voivat toimia asiassa yhteyshenkilöinä.

Suhtaudumme vakavasti kaikkiin epäilyksiin liittyen mahdollisesti laittomaan tai epäeettiseen toimintaan ja kannustamme tuomaan ne tietoomme aina, kun siihen on perusteita. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti Vantaan Energia -konsernin Whistleblowing-tiimissä

Mitä voin ilmoittaa kanavan kautta?

 • Eturistiriidat ja lahjonta
 • Ihmisoikeusrikkomukset
 • Kilpailulainsäädäntöä vastaan tehdyt rikkomukset
 • Korruptio
 • Petos
 • Taloudelliset väärinkäytökset
 • Syrjintä tai ahdistelu
 • Ympäristörikkomukset

Mitä ilmoituksia ei kuulu tehdä tämän kanavan kautta?

 • Asiakaspalautteet, osoitteenmuutokset
 • Häiriöilmoitukset
 • Reklamaatiot
 • Yleiset HR-asiat

Voit tehdä ilmoituksen omalla nimelläsi tai täysin anonyymisti. Epäilysten tueksi ei tarvitse olla todisteita, mutta ilmoitukset pitää tehdä hyvässä uskossa. Tietoisesti totuudenvastaisten ilmoitusten jättäminen palveluun on kiellettyä ja saattaa johtaa oikeudellisiin toimenpiteisiin.

Whistleblowing-palvelu on ulkopuolisen tahon tarjoama, ja alusta on salattu ja salasanasuojattu. Metadataa ei tallenneta eikä IP-osoitteita voi jäljittää. Nimetöntä ilmoittajaa on näin ollen mahdoton tunnistaa. Jätettyään ilmoituksen nimetön ilmoittaja saa tunnuksen ja salasanan. Ilmoittaja voi sen jälkeen kirjautua palveluun, lukea whistleblowing-tiimin vastaukset ja lähettää tiimille viestejä.

Henkilötietojen käsittelyn laillinen peruste on rekisterinpitäjän oikeutettujen etujen toteuttaminen ja hyvän hallintotavan (esim. sääntöjen ja lakien noudattaminen) edistäminen ja ylläpitäminen. Lisää tietoja tiedonkeruusta ja käsittelystä löydät tietosuojaselosteesta

Henkilöllä, joka on ollut ilmoituksen kohteena, ei ole tarkastusoikeutta tietoihin. Konsernin tietosuojavastaava voi hänen pyynnöstään tarkastaa tietojen lainmukaisuuden.

Ilmoituksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, muilla kielillä tehtyjä ilmoituksia ei valitettavasti voida käsitellä.

Kanavan ilmoituslomakkeelle

Kun lähetät ilmoituksesi, saat ruudulle tunnuksen ja salasanan. Tallenna ne turvalliseen paikkaan. Pysyt nimettömänä koko keskustelun ajan.

Seuraa ilmoitustasi tästä.