Laskutus

Sähkölasku perustuu kulutuksen mukaiseen laskutukseen

Kulutuksen mukaisessa laskutuksessa veloitamme aina todellisen käyttämäsi sähkönmäärän mukaisesti. Voit seurata omaa sähkönkulutustasi Online-palvelumme kautta.

Sähkölaskun maksuaika on 14 vuorokautta.

Laskut sähköisenä tai paperisena

Miten sinä haluat saada sähkölaskusi? Meiltä voit saada laskusi paperisena, sähköpostilla tai e-laskuna. Suurimpaan osaan sopimuksistamme voit valita itse haluamasi laskutustavan. Osaan sopimuksistamme kuuluu kuitenkin sähköinen laskutus, jolloin valittavissasi on joko e-lasku tai sähköpostilasku. 

Voit tehdä e-laskutilauksen jo ennen ensimmäistä sähkölaskua omassa verkkopankissasi. Toimitamme sopimusvahvistuksessa sinulle laskutusperustetunnuksen, jonka avulla voit tehdä e-laskuvaltuutuksen.

Yksi vai kaksi laskua?

Vantaan Sähköverkot Oy:n alueella sähkönmyynti- ja siirto laskutetaan yhdellä laskulla. Muissa tapauksissa saat sähkönmyynnistä ja sähkönsiirrosta erilliset laskut. 

Laskuja 6−12 kertaa vuodessa

Saat kuusi laskua vuodessa, jos sinulla on yleissähkösopimus. Sähkölämmittäjille lähetämme aika- ja kausisähkösopimuksista sähkölaskun joka kuukausi. Myös Pörssisähköä laskutamme kuukausittain. 

Sähkölaskujen katselu

Näet 1.11.2019 jälkeen lähetetyt laskusi Online-palvelustamme. Palvelun käyttöä varten tulee sinun rekisteröityä Online-palvelun käyttäjäksi. Palveluun rekisteröityäksesi tarvitset verkkopankkitunnukset.

Siirry Online-palveluun

Vanhat sähkölaskut näet verkkopankista, kun käytössäsi on ollut e-laskutus. Tarvittaessa voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme. 

Kaukolämpölasku koostuu kahdesta osasta: energiamaksusta ja perusmaksusta

Energiamaksu määräytyy kulutuksestasi. Hinta vaihtelee vuodenajan mukaan: kesällä hinta on alin ja talvella korkein, keväällä ja syksyllä siltä väliltä.

Pienten asuinrakennusten (1-3 asuntoa ja rakennustilavuus alle 1500m³) perusmaksun peruste.

Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin. Lasku saapuu sinulle kerran kuukaudessa 14 vuorokauden maksuajalla. Laskut voidaan lähettää myös sähköisesti. Laskutustiedot voit ilmoittaa Tarjouskansion kautta.

Jotta voit ennakoida tulevia kustannuksia, lähetämme kaukolämpöennusteet vuosittain.

E-lasku

Voit halutessasi vastaanottaa laskusi kätevästi ja ympäristöystävällisesti e-laskuna suoraan verkkopankkiisi. E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja.

Lisätietoa e-laskusta

Lahjakortti arvottu!

Arvoimme kaikkien 31.8.2019 mennessä kanssamme e-laskusopimuksen tehneiden asiakkaiden kesken S-ryhmän 500 euron lahjakortin. Arvonnan voitti  Riitta K. Askolasta. Onnea voittajalle!

Yritysten laskutus

Tietoa yritysten laskutuksesta

Usein kysyttyä laskutuksesta

Pääsääntöisesti lähetämme yleissähköasiakkaille kuusi laskua vuodessa ja aika- sekä kausisähköasiakkaille 12 laskua vuodessa.  

Lue lisää yleis-, aika- ja kausisähköstä >>

Voit muuttaa laskutusväliäsi soittamalla asiakaspalveluumme p. 09 8290225 (ma–pe  8.30–16.00).

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin lähetämme sinulle laskut jatkossa sähköpostiin.

Kaikki e-laskun tekemiseen tarvittavat tiedot löytyvät laskultasi. Valitse sähkölaskuun laskutusaiheeksi ”sähkölasku” ja kaukolämpölaskuun ”kaukolämpölasku”. Tarvitset viitenumeron viimeisimmältä laskultasi. Jos sinulla ei ole laskua ulottuvillasi, voit katsoa esim. verkkopankistasi viimeisimmän laskun tiedoista viitenumeron.

Huomioithan, että jos sinulla on useampi sähkö- tai kaukolämpösopimus, kaikki saman laskutusaiheen sopimukset muuttuvat samalla e-laskuiksi. Sähkön e-laskusopimus ei kuitenkaan muuta kaukolämpölaskua e-laskuksi tai toisinpäin.

Sähkönmyyjillä voi olla käytössä päivä- ja yösähkön aikajaottelu, joka voi poiketa paikallisen verkkoyhtiön ohjausajoista.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkkoyhtiön suorittama yöaikainen kuormienohjaus (esim. käyttövesivaraaja, varaava lämmitys) voi tapahtua sellaiseen aikaan, että sähkön myyjällä on käytössä päiväsähkö.