Laskutus

Sähkölasku perustuu kulutuksen mukaiseen laskutukseen

Kulutuksen mukaisesta laskutuksesta näkyy aina todellinen sähkön kulutus. Kaikille Vantaan verkkoalueen asiakkaista on jo vaihdettu älykäs sähkömittari ja heidät on siirretty kulutuksen mukaiseen laskutukseen. Sähkölaskun maksuaika on 14 vuorokautta.

Laskut sähköisenä tai paperisena

Miten sinä haluat saada sähkölaskusi? Meiltä voit saada laskusi paperisena, sähköpostilla tai e-laskuna. Suurimpaan osaan sopimuksistamme voit valita itse haluamasi laskutustavan. Osaan sopimuksistamme kuuluu kuitenkin sähköinen laskutus, jolloin valittavissasi on joko e-lasku tai sähköpostilasku. 

Yksi vai kaksi laskua?

Saat sähkönmyynnistä ja sähkönsiirrosta erilliset laskut, jos olet kilpailuttanut sähkösopimuksesi. Jos olet vantaalainen, saat samalla laskulla sekä sähkönmyynnin että sähkönsiirron.

Laskuja 6−12 kertaa vuodessa

Saat kuusi laskua vuodessa, jos sinulla on yleissähkösopimus. Sähkölämmittäjille lähetämme aika- ja kausisähkösopimuksista sähkölaskun joka kuukausi. Myös Pörssisähköä laskutamme kuukausittain. 

Vanhojen sähkölaskujen katselu

Näet vanhat sähkölaskusi Online-palvelustamme. Online-palvelut edellyttävät rekisteröimistä. Tarvitset rekisteröitymistä varten käyttöpaikkatunnuksen ja asiakasnumeron, jotka löydät laskulta tai sopimusvahvistukselta. 

Kirjaudu Online-palveluihin

Kaukolämpölasku koostuu kahdesta osasta: energiamaksusta ja perusmaksusta

Energiamaksu määräytyy kulutuksestasi. Hinta vaihtelee vuodenajan mukaan: kesällä hinta on alin ja talvella korkein, keväällä ja syksyllä siltä väliltä.

Pienten asuinrakennusten (1-3 asuntoa ja rakennustilavuus alla 1500m3) perusmaksun peruste muuttuu 1.1.2016.

Muilla käyttöpaikoilla kaukolämmön perusmaksun perusteena käytetään jatkossakin sopimustehoa tai tuntiluentatietojen perusteella laskettua laskutustehoa.

Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin. Lasku saapuu sinulle kerran kuukaudessa 14 vuorokauden maksuajalla. Laskut voidaan lähettää myös sähköisesti. Laskutustiedot voit ilmoittaa Lämmön Onlinen kautta.

Jotta voit ennakoida tulevia kustannuksia, lähetämme kaukolämpöennusteet vuosittain.

E-lasku

Voit halutessasi vastaanottaa laskusi kätevästi ja ympäristöystävällisesti e-laskuna suoraan verkkopankkiisi. E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja.

Vaihda e-laskuun ja voita 500 €:n lahjakortti!

Arvomme kaikkien 13.1.2019 mennessä kanssamme e-laskusopimuksen tehneiden asiakkaiden kesken S-ryhmän 500 euron lahjakortin. Kilpailuun voivat osallistua Vantaan Energia Oy:n ja Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n sähkö- ja kaukolämpöasiakkaat.

Arvonnan säännöt

Kilpailun järjestää Vantaan Energia Oy (0124461-3), kotipaikka Vantaa. Kilpailu on voimassa 1.10.2018 – 13.1.2019. Arvonta suoritetaan viikolla 3. Palkintoa ei voi vaihtaa eikä muuttaa rahaksi. Vantaan Energia Oy vastaa arpajaisverosta. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvonnan voittajan nimi voidaan julkaista Vantaan Energia -konsernin medioissa  (esim. Energiavirtaa-asiakaslehdessä ja verkkosivuilla) ja sosiaalisessa mediassa. Vantaan Energia Oy:n ja Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n henkilöstö ja samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet eivät voi osallistua arvontaan.

Lisätietoa e-laskusta

Yritysten laskutus

Tietoa yritysten laskutuksesta