Hinnastot ja ehdot

Kaukolämmön myyntihinnasto koostuu kahdesta komponentista: perusmaksusta ja energiamaksusta. Perusmaksu määritetään vuositasolle ja hinta jaetaan laskuille tasan joka kuukaudelle. Kaukolämmön käytöstä laskutetaan energiamaksua kuukausittain mitatun kulutuksen ja kuukauden energiamaksun mukaan.

Kaukolämpölaskuri

Laskurilla voit laskea arvion kaukolämmön kulutuksesta [MWh] ja vuosikustannuksista [€]. Laskurissa on valittavana omien arvojen lisäksi myös ns. tyyppirakennukset esimerkkeinä.

Kulutustiedot

Lämmön Online -palvelusta löytyvät kaukolämmön kulutustiedot kuukausi- ja vuositasolla. Kirjaudu palveluun lämpölaskultasi löytyvällä asiakas- ja käyttöpaikkanumerolla.

Kaukolämmön sopimusehdot

Energiateollisuus ry:n suosituksen mukaiset kaukolämmön sopimusehdot 1.1.2018 alkaen.

Kaukolämpölaskutus

Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin.

Kaukolämmön perusmaksu määräytyy isoimmille kiinteistöille laskutustehon mukaan ja pienemmillä asuinrakennuksilla osittain vuosikulutusarvion mukaan.

Pientalo (asuntoja 1-3 ja rakennustilavuus on alle 1500 m³) perusmaksun peruste.

Muut rakennukset laskutusteho.

Kaukolämmön energiamaksu määräytyy mitatusta kulutuksestasi. Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin.


Energiamaksun osalta käytössä on kuukausihinnoittelu. Kesällä hinta on alin ja talvella korkein, keväällä ja syksyllä siltä väliltä.

Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin. Lasku saapuu sinulle kerran kuukaudessa 14 vuorokauden maksuajalla. Laskut voidaan lähettää myös sähköisesti. Laskutustiedot voit ilmoittaa Palvelukansio.fi kautta.

Jotta voit ennakoida tulevia kustannuksia, lähetämme kaukolämpöennusteet vuosittain.

Lue lisää laskutuksesta.

Lämmitystarveluvut ja kuukauden keskiulkolämpötila löytyvät Ilmatieteen laitoksen sivuilta.