Hinnastot ja ehdot

Kaukolämpölaskuri

Laskurilla voit laskea arvion kaukolämmön kulutuksesta [MWh] ja vuosikustannuksista [€]. Laskurissa on valittavana omien arvojen lisäksi myös ns. tyyppirakennukset esimerkkeinä.

Kulutustiedot

Raportointi-palvelusta löytyvät kaukolämmön kulutustiedot tuntitasolta aina vuositasolle. Raportointikansioon rekisteröitymistä varten tarvitset lämmön asiakas- ja käyttöpaikkanumeron sekä pankkitunnukset.

Kaukolämmön sopimusehdot

Energiateollisuus ry:n suosituksen mukaiset kaukolämmön sopimusehdot 1.1.2018 alkaen.

Kaukolämpölaskutus

Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin.

Kaukolämmön perusmaksu määräytyy isoimmille kiinteistöille laskutustehon mukaan ja pienemmillä asuinrakennuksilla osittain vuosikulutusarvion mukaan.

Pientalo (asuntoja 1-3 ja rakennustilavuus on alle 1500 m³) perusmaksun peruste.

Muut rakennukset laskutusteho.

Kaukolämmön energiamaksu määräytyy mitatusta kulutuksestasi. Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin.


Energiamaksun osalta käytössä on kuukausihinnoittelu. Kesällä hinta on alin ja talvella korkein, keväällä ja syksyllä siltä väliltä.

Laskutus perustuu kaukoluennan kautta saataviin todellisiin kulutustietoihin. Lasku saapuu sinulle kerran kuukaudessa 14 vuorokauden maksuajalla. Laskut voidaan lähettää myös sähköisesti. Laskutustiedot voit ilmoittaa Palvelukansio.fi kautta.

Jotta voit ennakoida tulevia kustannuksia, lähetämme kaukolämpöennusteet vuosittain.

Lue lisää laskutuksesta.

Lämmitystarveluvut ja kuukauden keskiulkolämpötila löytyvät Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Sopimusteho on kaukolämpöön liittymisvaiheessa määritelty teho, joka perustuu asiakkaan LVI-suunnittelijan tekemiin kaukolämpösuunnitelmiin. Sopimusteho on merkittynä lämpösopimuksella.