Siirry sisältöön

Jätevoimala ja Uusiolan alue

Pohjoismaiden suurin jätteen energiahyödyntämisen keskittymä Uusiolan alueella. Me Vantaan Energialla ajattelemme, että paras tapa ratkaista yksi aikamme suurimmista haasteista – taklata energiamurros – on varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti.

Taito tehdä vähemmästä enemmän

Me Vantaan Energialla ajattelemme, että paras tapa ratkaista yksi aikamme suurimmista haasteista – taklata energiamurros – on varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti.

Vuonna 2014 valmistunut Jätevoimalamme hyödyntää energiaksi 1,5 miljoonan kotitalouden sekajätteet Uudenmaan alueelta. Jätevoimalan käyttöönotto pienensi energiantuotantomme hiilidioksidipäästöjä 25 %.  Jätevoimalan laajennusosa otettiin käyttöön syksyllä 2022. Laajennusosan käyttöönoton myötä saimme lisäkapasiteettia kierrätykseen kelpaamattoman energiajätteen energiahyötykäyttämiseen. 

Vuonna 2025 alueelle on valmistumassa Korkealämpötilalaitos, jossa käsitellään kierrätyskelvotonta vaaralliseksi luokiteltua jätettä, kuten maaleja, liimoja, lakkoja ja teollisuuden prosessien vaarallsieksi luokiteltua jätettä. Tehokkain ja turvallisin tapa tällaisen jätteen käsittelemiseksi on polttaminen korkeassa lämpötilassa. Käsittelyprosessista otetaan hukkalämmöt talteen ja ne saadaan lämpöverkon välityksellä lämmittämään koteja ja muita kiinteistöjä.

Tervetuloa kuulemaan lisää kiertotaloudesta - Tule vierailulle Jätevoimalaan

Tervetuloa Jätevoimala-vierailulle! Järjestämme vierailuköyntejä erilaisille ryhmille, kuten kouluille, harrasteryhmille tai taloyhtiöille.

Varaa Jätevoimala-vierailu varauskalenterista

Saapuminen Jätevoimalalle

Jätevoimalan osoite on Pitkäsuontie 10, 01200 Vantaa.

Katso saapumisohjeet Jätevoimalalle

Uusiola on kiertotalouden keskipiste

Uusiolan alueella toimivan kolmen kiertotalousyrityksen, Vantaan Energian, Remeon ja Ruduksen, tavoitteena on hidastaa ilmastonmuutoksen etenemistä, kunnioittaa luonnonvaroja ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta.

Lue lisää Uusiolasta