Siirry sisältöön

Vantaan Energia ja Luontoliitto yhteistyöhön

Vantaan Energia ja lasten ja nuorten ympäristöjärjestö Luontoliitto aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön tavoitteenaan lisätä yhteiskunnallista keskustelua ja ymmärrystä kestävään energiaan, kiertotalouteen ja luonnon monimuotoisuuteen liittyen. Yhteistyöltä odotetaan molemminpuolista oppimista molemmille tärkein teemojen parissa.

”Energiayhtiöiden merkitys päästöjen vähentämisessä on todella merkittävä, ja päästövähennysten lisäksi on kiinnitettävä aiempaa suurempaa huomiota luonnon monimuotoisuuden suojelemiseen. Nuorten on myös tärkeää päästä näkemään käytännössä, miten siirtymä kohti kiertotaloutta ja luontoystävällisempää energiantuotantoa on tapahtumassa ja mitä haasteita energia-ala tällä polulla kohtaa”, Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen sanoo.

”Energia on kaiken modernin elämän perusta. Energiayhtiöiden muutos päästöttömiksi ja resurssiviisaiksi vaatii todella nopeita ja suuria päätöksiä. Meille on tärkeää käydä laajaa yhteiskunnallista keskustelua siitä, kuinka muutos tehdään niin, että kaikki näkökulmat otetaan huomioon. Siksi on tosi hienoa, että pääsemme keskustelemaan Luontoliiton kanssa luonnon monimuotoisuudesta toiminnassamme ja siitä, mitä lasten ja nuorten olisi hyvä ymmärtää kestävästä energiatulevaisuudesta ja kiertotalouden roolista”, Vantaan Energia toimitusjohtaja Jukka Toivonen sanoo.

Luontoliitto on maamme ainoa valtakunnallinen lasten ja nuorten ympäristöjärjestö. Sillä on n. 7000 jäsentä. Luontoliiton keskeisimpiä toimintoja ovat luontoleirit, luontokerhot, nuorten toimintaryhmät, ympäristövaikuttaminen, koulutukset, lasten ja nuorten lehdet sekä viestintä sosiaalisessa mediassa.

Lisätiedot:

Juha Luomala, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Vantaan Energia Oy
juha.luomala@vantaanenergia.fi
p. 050 592 3993