Kaukolämmön myyntihinnastot Vantaa

Kaukolämmön hinnat nousevat Vantaalla 1.11.2022 alkaen 9 prosenttia.

Vantaan Energian tuottama kaukolämpö säilyttää silti asemansa pääkaupunkiseudun edullisimpana ja Suomen edullisimpien joukossa. Lisäksi sen hinta on hyvin kilpailukykyinen verrattuna muihin lämmitysmuotoihin

Lue lisää aiheesta

Katso usein kysytyt kysymykset aiheesta

Hinnankorotus ei koske pientaloja, kuten omakotitalot, paritalot ja pienet rivitaloyhtiöt.

Kaukolämmön hinnastoista

Kaukolämmön myyntihinnasto koostuu kahdesta komponentista: energiajärjestelmämaksusta ja energiamaksusta. Energiajärjestelmämaksu määritetään vuositasolle ja hinta jaetaan laskuille tasan joka kuukaudelle. Kaukolämmön käytöstä laskutetaan energiamaksua kuukausittain mitatun kulutuksen ja kuukauden energiamaksun mukaan.

Hinnat on vahvistettu arvonlisäverottomina, arvonlisäverokanta 24 %. Muut verot ja veroluonteiset maksut lisätään hintoihin täysimääräisinä. Hinnat on laskettu muutosajankohdan kustannustason mukaisesti. Hintoihin tehdään muutoksia kustannusten muuttuessa. 

Peruslämmön, Tarkkalämmön ja Huippulämmön tuotteiden osalta hinnoitteluvaihtoehdon voi vaihtaa kerran vuodessa, ja se on voimassa aina vähintään 12 kuukautta. Ilmoittamisen vaihdosta tulee tehdä 1.12 mennessä. Uusi hinnoittelu tulee voimaan seuraavan vuoden alusta alkaen. Lämpösopimuksen omistajan vaihdon yhteydessä hinnoitteluvaihtoehtoa voi vaihtaa kesken vuoden.