Siirry sisältöön

Seuraamalla omaa kulutusta voi säästää rahaa

Kotitalouksien kuluttamasta energiasta keskimäärin puolet menee lämmitykseen. Lämpimän veden osuus on viidennes, ja loppu kolmannes jakaantuu kodin sähkölaitteiden kesken. Rakentamisen aikaiset valinnat vaikuttavat asumisen energian kulutukseen ja kustannuksiin vuosiksi ja vuosikymmeniksi eteenpäin. Omakotitalon hyvällä suunnittelulla ja lämmitysjärjestelmän valinnalla on ratkaiseva merkitys siihen, miten paljon kodin lämmityksestä joutuu maksamaan. Kerrostaloissa energiansäästäminen alkaa karsimalla turhaa kulutusta: alennetaan huoneen lämpötilaa, käytetään vettä säästeliäästi, hankitaan energiatehokkaita kodinkoneita ja muita sähkö- laitteita sekä sammutetaan laitteet silloin, kun niitä ei käytetä.

Apua energiankulutuksen selvittämiseen

Lainaamme asiakkaillemme veloituksetta mittarin, jolla voi mitata yksittäisten kodinkoneiden energian kulutuksen. Mittareita voi lainata kaikista Vantaan kirjaston toimipisteistä. Lisäksi lainaamme asiakkaillemme veloituksetta lämpökameraa, jolla voi mitata kodin mahdolliset lämpövuodot. Lämpökameran lainaaminen onnistuu verkkosivujemme kautta. Sähkölaskuri kertoo kotisi sähkönkulutuksen jakautumisen. Lisätietoja asumisen ja rakentamisen energian kulutuksesta löydät myös Motivan ja Pientaloasujan energianeuvonnan (Ilmastoinfon) sivuilta.

Lainaa lämpökamera

Seuraa sähkönkulutustasi

Asiakkaillamme on erilaisia tarpeita sähkön kulutuksen seuraamiseen. Osa asiakkaistamme haluaa seurata kulutustaan tuntitasolla ja toisille riittää vuositason raportti. Siksi tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja kulutuksen seuraamiseksi. Tarjoamme sähkön kulutuksen aktiivisille seuraajille ilmaisen raportointipalvelun. Palvelumme kautta näkee oman sähkönkäytön eri ajanjaksoina vuositasolta aina tuntitasolle asti. Raportointipalvelussa voi myös verrata omaa käyttöä muihin saman tyyppisiin sähkönkäyttäjiin. Toimitamme kaikille asiakkaille käyttöraportin kerran vuodessa laskun liitteenä. Käyttöraportti kertoo sekä oman sähkönkäytön kehityksen että vertailutiedon saman tyyppisen talouden sähkönkäytöstä. Käyttöraportti pohjautuu lakiin energiamarkkinoilla toimivien yritysten energiatehokkuuspalveluista. Raportointivelvollisuus on sähkönmyyjällä.

Tutustu raportointipalveluun