Seuraa sähkön- ja lämmönkäyttöäsi

Raportointipalvelussa voit tarkastella sähkön käyttöpaikkojen kulutustietoja. Asiakastietojärjestelmän uusimisesta johtuen kaukolämmön kulutustietoja voit tarkastella toistaiseksi Lämmön Online-palvelussa.

Ota käyttöösi raportointipalvelu, josta näet havainnollisesti, miten kotisi käyttää sähköä. Voit tarkastella omaa sähkönkäyttöäsi eri ajanjaksoina vuositasolta tuntitasolle.

Raportointipalvelun käyttäjänä voit tarkastella omien käyttöpaikkojesi kulutuksia, seurata oman kulutuksen kehittymistä sekä suhteuttaa kulutusta muiden vastaavien käyttöpaikkojen kulutukseen.

Uusi käyttäjä - ota palvelu käyttöön!

Rekisteröidy palveluun pankkitunnuksillasi. Tarvitset rekisteröitymistä varten myös asiakas- ja käyttöpaikkatunnukset. Ne löydät esim. laskulta tai sopimusvahvistukselta.

Käytä raportointipalvelua

Rekisteröitymisen vahvistuksen jälkeen voit aloittaa raportointipalvelun käytön. Voit kirjautua palveluun antamillasi tunnuksilla tai verkkopankin kautta.

Raportointipalvelua on helppo käyttää

Raportointipalvelussa kaikki tiedot näytetään yhdellä sivulla. Palvelu toimii myös mobiililaitteilla. Palveluun pääset kirjautumaan vanhoilla tunnuksillasi.

Omaa sähkönkulutusta voi vertailla muihin samantyyppisiin kuluttajiin ja  vertailutiedot kerrotaan sanallisesti. Raportointipalvelussa näytetään myös sähkön pientuotannon ja loissähkön tiedot.

Aikasähköasiakkaiden osalta ei kulutusta jaotella yö- ja päiväsähköön. Tällä hetkellä asiakkaillamme on erilaisia tuotteita ja aikajaotteluita, joten oikean tiedon näyttäminen asiakaskohtaisesti on haastavaa. Toistaiseksi raportoinnissa näytetään vain kokonaiskulutus.

Palvelun väriteema perustuu sopimukseesi. Teemaväri on sininen, jos sinulla on pelkkä verkkopalvelusopimus. Sähkönmyynnin asiakkaana teemaväri on punainen. Kaukolämmön kulutus näytetään aina vihreänä.

Huomaathan, että raportointipalvelun kulutustietoja ei voi verrata suoraan sähkö- tai kaukolämpölaskujen tietoon. Laskuilta löydät aina tarkat tiedot kulutuksestasi.

Tilaa kulutusraportti sähköpostiisi

Voit tilata sähkön ja kaukolämmön kulutusraportit sähköpostiisi viikoittain tai kuukausittain. Sähköpostiraportilta näet haluamasi ajanjakson kulutuksen helposti. Viestissä olevan linkin kautta pääset myös kirjautumaan omilla tunnuksillasi raportointipalveluun.

Ohjeet

Käyttöehdot
Raportointipalveluun rekisteröityminen, kuluttajat
Raportointipalveluun rekisteröityminen, yritykset
Raportointipalvelun käyttöohje
Käyttöoikeuksien lisäys
Kaukolämmön termit

 

 

Usein kysyttyä kulutuksen seuraamisesta

 • Miten raportointipalveluun rekisteröidytään?

  Siirry kirjautumissivulle.

  Vaihe 1: Pankkitunnistus: Valitse pankkisi logo ja anna henkilökohtaiset pankkitunnuksesi.

  Vaihe 2: Käyttäjätiedot 1/2: Anna asiakas- ja käyttöpaikkanumerosi. Tarvittavat tiedot löydät laskultasi tai sopimusvahvistukseltasi.

  Vaihe 3: Käyttäjätiedot 2/2: Täytä tähdellä merkityt pakolliset kentät sekä taltioi käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

  Vaihe 4: Vahvistus: Tarkista antamasi tiedot ennen lomakkeen lähettämistä.

  Vaihe 5: Vahvista sähköpostiisi saapuneen viestin linkistä rekisteröitymisesi ja antamasi sähköpostiosoite. Kun olet vahvistanut rekisteröitymisesi ja sähköpostiosoitteesi, voit kirjautua raportointipalveluun.

 • Mitä tarvitsen raportointipalveluun rekisteröitymiseen?

  Tarvitset rekisteröitymistä varten:

  • Pankkitunnukset
  • Asiakasnumeron
  • Käyttöpaikkanumeron

  Asiakas- ja käyttöpaikkanumerot löydät laskultasi tai sopimusvahvistukseltasi. 

  Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut. Jos sinulla on jonkin muun pankin verkkopankkitunnukset tai sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@vantaanenergia.fi).

 • Millä selaimilla raportointipalvelu toimii?

  Palvelu toimii Microsoft IE-, Firefox-, Chrome- ja Safari-selainten yleisimmillä versioilla.

  Suosittelemme käyttämään Firefox- tai Chrome-selainta, mikäli rekisteröidyt Danske Bankin verkkopankkitunnuksilla.

 • Kuinka kirjaudun raportointipalveluun?

  Voit kirjautua raportointipalveluun joko käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tai henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

 • Mitä salasanasääntöjä raportointipalvelussa on?

  Käyttäjätunnus

  • Minimipituus 8 merkkiä
  • Sallitut erikoismerkit: @ . _ –

  Salasana

  • Minimipituus 8 merkkiä.
  • Salasana ei saa sisältää kolmea peräkkäistä merkkiä käyttäjätunnuksesta tai etunimeä tai sukunimeä kokonaisuudessaan. Salasana ei siis saa olla liian samankaltainen käyttäjätunnuksesi tai nimesi kanssa.
 • Miten voin vaihtaa tai saada uuden salasanan raportointipalveluun?

  Jos olet jo rekisteröitynyt raportointipalveluun, voit tilata uuden salasanan sähköpostiisi. Tilaa uusi salasana kohdasta ”Salasanan kysely”.

  Pyydä uusi salasana

  Vaihda sähköpostiisi saapuneen viestin linkistä itsellesi uusi salasana. Salasanan vaihtolinkki on kertakäyttöinen ja voimassa 14 vuorokautta. 

  Mikäli et saa salasanan vaihtolinkkiä antamaasi sähköpostiosoitteeseen, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@vantaanenergia.fi).

  Salasanan vaihtaminen on mahdollista myös henkilökohtaisessa käyttöliittymässä, jonne voit kirjautua kirjautumissivun Käyttäjätiedot-linkistä samoilla tunnuksilla kuin raportointiin tai  esimerkiksi verkkopankkitunnusten avulla.

  Voit aina kirjautua palveluun myös verkkopankkitunnuksilla. 

 • Miten voin mitata sähkölaitteideni kulutusta?

  Raportointipalvelumme havainnollistaa, miten kotisi käyttää sähköä. Voit tarkastella omaa sähkönkäyttöäsi eri ajanjaksoina vuositasolta aina tuntitasolle asti.

  Seuraa sähkönkulutustasi

  Voit seurata sähkölaitteidesi sähkön kulutusta kulutusmittarilla. Mittarin voit lainata maksutta Vantaan kirjastoista. Mittarit löydät kirjastojen nettisivuilta www.helmet.fi hakusanalla energiamittari.

  Mittarin mukana saat listan sähkölaitteiden normaalikulutuksesta, joihin oman laitteen kulutusta voi verrata.

  Lainaa mittari

 • Miksi raportointipalvelussa ei näytetä aikajaottelua (päivä-/yösähkö)?

  Aikasähköasiakkaiden osalta ei kulutusta enää jaotella yö- ja päiväsähköön. Tällä hetkellä asiakkaillamme on erilaisia tuotteita ja aikajaotteluita, joten oikean tiedon näyttäminen on hankalaa. Toistaiseksi raportoinnissa näytetään vain kokonaiskulutus. Tarkat tiedot aikajaottelusta löydät laskultasi.

 • Virallinen lämpötila joulukuulle 2012 on -6,7 astetta. Miksi raportointi näyttää lämpötilaksi -6,2 astetta?

  Tuntitason lämpötilatiedot tulevat Ilmatieteen laitokselta ja ne perustuvat käyttöpaikan paikkakunnan mittauspisteen lämpötiloihin. Raportoinnissa kuukausitason lämpötila lasketaan järjestelmässä olevien arvojen keskiarvona. Arvo saattaa poiketa Ilmatieteen laitoksen virallisesta kuukauden keskilämpötilasta.

 • Miten talvi- tai kesäaikaan siirtyminen näkyy käytön raportoinnissa?

  Kulutustiedot näytetään ajankohdan mukaan talvi- tai kesäajassa. Talviaikaan siirryttäessa ”tupla”siirtymätunnin tiedot havainnollistetaan lisätietolaatikossa kertomalla kummankin tunnin kulutus erikseen sekä kulutus yhteensä. Vastaavasti keväällä siirryttäessä kesäaikaan  ”ylimäärinen”tunti näytetään tyhjänä.

 • Mihin tietoihin sähkön vertailutiedot perustuvat?

  Taustavertailutietona on käytetty Energiateollisuuden keräämää vertailutietoa sähkön käyttäjistä. Omat tiedot perustuvat käyttöpaikan kulutustietoihin sekä profilointitietoihin, joissa kysytään käyttöpaikkaan ja sen käyttäjiin liittyviä tarkentavia kysymyksiä. Vertailutietoja muihin käyttäjiin  näytetään vain sähkön kuluttaja-asiakkaille.