Siirry sisältöön

Mukana alan järjestöissä

Vantaan Energian edustajat ovat mukana monissa alan järjestöissä, yhteisöissä ja yhteistyöelimissä.

Vantaan Energia Oy:n toimitusjohtaja Jukka Toivonen on hallituksen puheenjohtajana norjalaista vesivoimaa omistavassa Svartisen Holding A/S:ssä sekä uudessa sähkönmyyntiyhtiö Oomi Oy:ssä. Hallituksen jäsenenä hän toimii tuulivoimayhtiö Suomen Hyötytuuli Oy:ssä, kotimaisessa vesivoimayhtiö Kolsin Voima Oy:ssä, Fennovoima Oy:n suomalaisomistusta edustavassa Voimaosakeyhtiö SF:ssä sekä uudessa valtakunnallisesti toimivassa palveluyhtiö Ensin Palvelut Oy:ssä. Toimitusjohtaja Toivonen on myös jäsenenä Fingrid Oyj:n neuvottelukunnassa sekä Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluejohtokunnassa.   

Sähköliiketoiminnan johtaja Markku Vartia on energian tuotantoyhtiö EPV Energia Oy:n hallituksen jäsen. Hän toimii myös jäsenvaliokunnan jäsenenä WEC Finland ry:ssä (World Energy Council). Lämpöliiketoiminnan johtaja Ilkka Reko on koulutus-, tieto- ja asiakasviestintäpalveluja energia-alan yhtiöille tuottavan Adato Energia Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsen kaukolämpötoimijoiden valtakunnallisessa Palveleva kaukolämpö FinDHC ry:ssä.

Tuotantojohtaja Kalle Patomeri on hallituksen jäsenenä biopolttoaineiden hankintayhtiö Woodtracker Oy:ssä sekä Suomen Voimalaitosyhdistys ry:ssä. Lisäksi Patomeri toimii Huoltovarmuuskeskuksen alaisuudessa toimivan Voimatalouspoolin Kotimaiset polttoaineet -jaoston jäsenenä.

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n verkkopäällikkö Erkki Mikkola toimii Adato Energia Oy:n Etelä-Suomen koulutusneuvottelukunnan puheenjohtajana sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n sähkö- ja automaatiotekniikan neuvottelukunnan jäsenenä.

Vantaan Energia tekee aktiivista yhteistyötä etujärjestönsä Energiateollisuus ry:n kanssa ja on myös vahvasti edustettuna sen eri elimissä:

  • sähköliiketoiminnan johtaja Markku Vartia, tuotantovaliokunnan jäsen
  • verkkopäällikkö Heikki Ojansuu, lämmönjakelutoimikunnan jäsen
  • lämpöpalvelupäällikkö Lassi Kortelainen, lämmönkäyttötyöryhmän jäsen
  • työturvallisuus- ja laatupäällikkö Virpi Tienhaara (työsuojelupäällikkö), työturvallisuustoimikunnan jäsen
  • kehityspäällikkö Juho Paloposki (Vantaan Energia Sähköverkot Oy), regulaatiotoimikunnan jäsen
  • senior risk analyst Kimmo Hällfors, Finanssisääntelyn työryhmän jäsen

Vantaan Energia on myös yritysjäsenenä monissa toimialaan liittyvissä järjestöissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Ilmansuojeluyhdistys ry ja Suomen Kaasuyhdistys ry sekä vastuullista liiketoimintaa edistävä Finnish Business & Society ry.

Cleantech- ja biotalousalan tuotekehityksessä Vantaan Energia on mukana Click Innovation Oy:n osakkaana.