Siirry sisältöön

Uusmaalaiset haastettu roskattomin kaupunki -tekoihin

Teemme työtä viihtyisämmän ja siistimmän asuinympäristön hyväksi yhdessä asukkaiden kanssa. Loppuvuonna 2016 laajensimme manifestin Vantaasta koskemaan Uuttamaata. Haastamme Uudenmaan kunnat ja asukkaat talkoisiin roskattoman ympäristön puolesta. Toteutamme kampanjaa yhteistyössä HSY:n, Rosk’n Rollin ja Vantaan kaupungin kanssa.

Roskattominkaupunki -kampanjalla tavoitellaan puhtaamman ympäristön ohella parempia kierrätyksen ja lajittelun kansalaistaitoja. Tehokas kierrätys on tärkeää myös jätevoimalan toimivuuden kannalta: jos ihmiset lopettaisivat lajittelun, voimalan kapasiteetti ei millään riittäisi paisuvien jätemäärien käsittelyyn. Jätevoimalaan halutaan vain kierrätykseen kelpaamatonta sekajätettä.

Jokainen yksityishenkilö, yritys tai yhteisö voi antaa oman lupauksensa roskattoman kaupungin hyväksi ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa (#roskattominkaupunki).

Roskapoliisi avuksi

Kampanjan tehostamiseksi meillä oli 10 osa-aikaista roskapoliisia, jotka kiertävät mm. kouluissa ja taloyhtiöissä jakamassa ympäristö- ja kierrätystietoa.

Valittujen roskapoliisien joukossa oli hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia; työssäkäyviä, opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, nuoria sekä varttuneita henkilöitä. Roskapoliisit toimivat pääosin asuinalueillaan: Vantaalla, Helsingissä, Lohjalla, Tammisaaressa ja Nurmijärvellä. Lajittelukoulutuksen suorittaneen roskapoliisin voi pyytää paikalle kampanjan verkkosivujen kautta (roskattominkaupunki.fi). Neuvontakäynnit ovat maksuttomia.

Roskapoliisit osaavat kertoa, minne kotona syntyvät erilaiset jätteet viedään ja mitä niistä sen jälkeen tehdään – uusiomateriaaleja vai uusioenergiaa.