Siirry sisältöön

Mukana alan järjestöissä

Vantaan Energian edustajat ovat mukana monissa alan järjestöissä, yhteisöissä ja yhteistyöelimissä. Toimitusjohtaja Pertti Laukkanen on hallituksen puheenjohtajana norjalaista vesivoimaa omistavassa Svartisen Holding A/S:ssä sekä Fennovoima Oy:n suomalaisomistusta edustavassa Voimaosakeyhtiö SF:ssä. Hallituksen jäsenenä hän toimii tuulivoimayhtiö Suomen Hyötytuuli Oy:ssä, aurinkosähköyhtiö Solar Power Holding Oy:ssä sekä kotimaisessa vesivoimayhtiö Kolsin Voima Oy:ssä. Lisäksi Laukkanen on Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan aluejohtokunnan varapuheenjohtaja ja Suomalaisen Työn Liiton valtuuston jäsen. Energiajohtaja Markku Vartia on hallituksen jäsenenä energian tuotantoyhtiö EPV Energia Oy:ssä. Vartia toimii myös WEC Finland ry:n (World Energy Council) jäsenvaliokunnan jäsenenä. Myyntijohtaja Ilkka Reko on koulutus-, tieto- ja asiakasviestintäpalveluja energia-alan yhtiöille tuottavan Adato Energia Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsen kaukolämpötoimijoiden valtakunnallisessa Palveleva kaukolämpö FinDHC ry:ssä. Tuotantojohtaja Marko Ahl on Huoltovarmuuskeskuksen alaisuudessa toimivan Voimatalouspoolin Kotimaiset polttoaineet -jaoston jäsen. Salkunhallintapäällikkö Tommi Ojala toimii hallituksen jäsenenä Hiilitieto ry:ssä. Suomen Lähienergialiitto ry:n hallituksen puheenjohtajana toimii myynti- ja asiakkuuspäällikkö Tarja Hellstén.

Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Risto Lappi on Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n verkkotoimikunnan jäsen. Verkkopäällikkö Erkki Mikkola toimii Adato Energia Oy:n Etelä-Suomen koulutusneuvottelukunnan puheenjohtajana sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n sähkö- ja automaatiotekniikan neuvottelukunnan jäsenenä.

Vantaan Energia tekee aktiivisesti yhteistyötä etujärjestönsä Energiateollisuus ry:n kanssa ja on myös vahvasti edustettuna sen eri elimissä:

  • toimitusjohtaja Pertti Laukkanen, hallituksen jäsen
  • viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa, työelämävaliokunnan jäsen
  • tuotantojohtaja Marko Ahl, lämmitysmarkkinatoimikunnan jäsen
  • verkkopäällikkö Heikki Ojansuu, lämmönjakelutoimikunnan jäsen
  • ympäristöpäällikkö Hannu Laine, Ilmasto ja kestävä kehitys – toimikunnan jäsen
  • rakennusmestari Mika Sironen, työturvallisuustoimikunnan jäsen
  • kehityspäällikkö Juho Paloposki (Vantaan Energia Sähköverkot Oy), regulaatiotoimikunnan jäsen
  • laatupäällikkö Sallamaari Rapo, Energiatehokkuussopimuksien energiantuotannon ohjausryhmän jäsen
  • senior risk analyst Kimmo Hällfors, finanssimarkkinasääntely sähkömarkkinoilla -työryhmän jäsen

Lisäksi Vantaan Energia on jäsenenä monissa toimialaan liittyvissä järjestöissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Ilmansuojeluyhdistys ry, Suomen Kaasuyhdistys ry, Suomen Laatuyhdistys ry sekä vastuullista liiketoimintaa edistävä Finnish Business & Society ry. Cleantech- ja biotalousalan kehitykseen ja tulevien ohjelmien valmisteluun Vantaan Energia Oy osallistuu strategisen huippuosaamisen keskittymä Clic Innovation Oy:n osakkaana.