Tee muuttoilmoitus.

Meiltä saat sähköt kaikkialle Suomessa

 

Osoite muuttuu, Vantaan Energia pysyy

Olitpa muuttamassa minne tahansa Suomessa, me hoidamme sähköt kotiisi.
Voit tehdä muuttoilmoituksen verkossa vielä kaksi arkipäivää ennen muuttoa.

Nykyinen asiakas

Tiesitkö että voit tehdä muuttoilmoituksen jopa 3 kuukautta ennen muuttoa?

Uusi asiakas

Uudet tuttavuudet tänne päin! Meiltä saat sähkösopimuksen minne vain Suomessa.

rekka-auto

Kysyttävää muutosta?

Jäikö sähkösopimuksen teko viime tinkaan? Askarruttaako jokin mieltäsi?
Asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-16 numerossa 09 829 0225.

Tai tutustu useimmin kysyttyihin kysymyksiin muutosta.

 • Muutan pois Vantaalta. Voinko olla asiakkaanne?

   Kyllä. Voit olla asiakkaamme – asuit missä päin Suomea tahansa.

 • Pitääkö minun tehdä sähkönsiirtosopimus muuttotilanteessa erikseen?

  Kun teet kanssamme sähkösopimuksen, hoidamme siirtosopimuksen puolestasi asuit missä päin Suomea tahansa.

  Vantaalla sinulta laskutetaan kaikki sähköön liittyvät asiat yhdellä laskulla. Jos muutat muualle Suomeen, saat erilliset laskut myynnin ja siirron osuuksista. Sähkönsiirto maksaa tietyssä paikassa aina saman verran, oli sähköyhtiösi mikä tahansa.

 • Miten määräaikaiselle sopimukselle käy muutettaessa?

  Määräaikainen sopimus on asiakas- ja käyttöpaikkakohtainen (osoite). Muuttotilanteessa määräaikainen sopimus ei siirry uuteen osoitteeseen. Tee uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseesi hyvissä ajoin ennen muuttoa joko netissä tai soittamalla asiakaspalveluumme. 

 • Uudessa kodissani on sähkölämmitys, minkä sähkösopimuksen valitsen?

  Sähkölämmitteisissä asunnoissa käytetään yleensä aika- tai kausisähköä. Selvitä edelliseltä asukkaalta, vuokranantajalta, huoltoyhtiöstä tai isännöitsijältä sopiiko kotiisi aika- tai kausisähkö.

  Lue lisää aika- ja kausisähköstä >>

 • Milloin minun pitää tehdä teille muuttoilmoitus?

  Suosittelemme tekemään muuttoilmoituksen kaksi viikkoa ennen muuttoa. Älä huolehdi, jos et kuitenkaan ole ehtinyt tekemään sähkösopimusta vielä. Saamme sinulle sopimuksen voimaan lyhyemmälläkin varoitusajalla.

 • Milloin sähköt kytketään muuttoilmoituksen jälkeen?

   Sähkö napsautetaan päälle sinä päivänä kun sopimus astuu voimaan.

 • Unohdin tehdä sähkösopimuksen ja muutto on tänään tai huomenna, mitä teen?

  Ei hätää! Soita asiakaspalveluumme puh. 09 829 0225 (ma–pe 8–20, la 10–16) ja me hoidamme kytkennän. Vantaalla kytkentä on maksuton, kun se tilataan vähintään yhtä arkipäivää ennen. Kytkentä tehdään arkisin klo 8.30–16.00 välillä. Muissa kaupungeissa eli toisten sähköverkkoyhtiöiden alueella noudatetaan paikallisen verkkoyhtiön ehtoja ja hinnastoja.

  Huomaa, että sähköntoimitus katkaistaan sopimuksen päättymispäivänä, ellei uutta sopimusta kyseiseen paikkaan ole tehty. Etäkytkettävissä käyttöpaikoissa sähköntoimitus katkaistaan sopimuksen päättymispäivänä hieman ennen puoltayötä.

 • Voiko minulla olla kahdessa eri paikassa voimassa olevat sähkösopimukset samaan aikaan?

  Sähkösopimukset ovat aina käyttöpaikkakohtaisia, joten sinulla voi olla samaan aikaan useampia voimassaolevia sähkösopimuksia.

 • Miten varmistan sähköturvallisuuden uudessa kodissani?

  Kun muutat uuteen kotiin, varmista siellä olevien sähkölaitteiden paloturvallisuus. Etenkin kannattaa tarkistaa liesi, uuni ja kiuas.

 • Kuinka irtisanon sopimukseni?

  Voit irtisanoa sähkösopimuksesi muuton yhteydessä. Sähkösopimusta kilpailuttaessa ei sopimusta kuitenkaan tarvitse itse irtisanoa - me huolehdimme tämän puolestasi. 

  Meiltä saat edullista sähköä kaikkialle Suomeen. Vaikka siis muuttaisitkin toiselle puolelle maata, Vantaan Energian sähköä on tarjolla myös siellä. Muuttoilmoituksen teko hoituu muutamassa minuutissa. 

  Tee sähkösopimus uuteen kotiisi

  Muuttaessasi voit irtisanoa Vantaan Energian sähkönmyyntisopimuksen netissä irtisanomislomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluumme (puh. 09 829 0225, ma–pe 8–20, la 10–16). Voit irtisanoa sopimuksesi vanhasta osoitteestasi myös, jos olet jo tehnyt sopimuksen meidän kanssamme uuteen kotiisi. Me huolehdimme samalla myös sopimuksen päättämisen sähköverkkoyhtiöllesi. 

  Irtisano sopimus muuttaessasi

Muuttajan muistilista

Muuton yhteydessä on muistettava hoitaa paljon käytännön asioita. Muuttajan muistilistan avulla mitään olennaista ei unohdu ja asiat sujuvat vaivattomammin.

 • Kuukausi ennen muuttoa

  1. Irtisano edellinen vuokra-asuntosi heti, kun tuleva muutto on varmistunut. Irtisanomisaika on kalenterikuukausi, eli elokuussa irtisanotun asunnon vuokrasopimus ja vuokranmaksu päättyvät syyskuun loppuun.
  2. Jos aiot vaihtaa internetliittymän tarjoajaa, irtisano liittymä tässä vaiheessa ja tilaa uusi. Internetliittymän irtisanomisaika on vuokra-asunnon tapaan yksi kalenterikuukausi.
  3. Siirrä talon oston tai myynnin yhteydessä talon sähköliittymä ja/tai kaukolämpöliittymä uudelle omistajalle. Kerrostaloissa ei tarvitse tehdä liittymäsiirtoa.
  4. Ilmoita työnantajallesi, milloin muutat. Tarkista samalla saatko muuttopäivän palkalliseksi vapaaksi.
  5. Ilmoita lapset uuteen kouluun tai päiväkotiin heti, kun muutto on varmistunut.
  6. Järjestä muuttoon liittyvät käytännön asiat: mieti, mistä saat muuttoapua ja muuttoauton. Jos palkkaat muuttoyrityksen, varaa se ajoissa, sillä kuunvaihteet ja viikonloput ovat usein kiireisiä. Myös kavereista koottavalta talkooporukalta kannattaa kysyä apua jo tässä vaiheessa.
  7. Tee jo pientä inventaaria esimerkiksi varastosta ja kaapeista. Heitä pois kerääntyneet paperit ja muu roska. Jos tavaraa on kertynyt ja aiot myydä sitä pois, kirpputorireissut kannattaa hoitaa alta pois tässä vaiheessa. Vie kierrätykseen käyttökelpoinen tavara, jota et saa myytyä.
  8. Tarkista, onko uudessa asunnossasi kaapeli- vai antenniverkko. Jos digiboksi tai televisio eivät toimi uudessa osoitteessa, kannattaa ne laittaa heti myyntiin ja hankkia uudet.

 • Kaksi viikkoa ennen muuttoa

  1. Tee uusi sähkösopimus. Vantaan Energian sähköt saat muuttopäiväksi kotiisi, kun teet sopimuksen viimeistään neljä arkipäivää ennen muuttoa. Jos kuitenkin tiedät muuttopäivän jo aiemmin, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Laske uusi sähkötarjous ja tee sähkösopimus kätevästi verkossa: 
  2. Jos olet jo Vantaan Energian asiakas, voit irtisanoa vanhan sopimuksen ja tilata uuteen kotiisi sähköt Online-palveluissa.
  3. Jos muutat omakotitaloon, tee vesisopimus paikallisen vesilaitoksen kanssa ja jätehuoltosopimus kunnan ympäristöpalvelujen kanssa.
  4. Jos et tilaa uutta internetliittymää, ilmoita nykyiselle tarjoajalle muutostasi, ettei nettiyhteys katkea.
  5. Ilmoita uuden asuntosi tiedot kotivakuutukseen. Kysy samalla, miten kattavasti kotivakuutuksesi korvaa muutossa sattuneita vahinkoja. Tilaa tarvittaessa lisävakuutus.
  6. Tee muuttoilmoitus postiin tai maistraattiin. Ilmoita uusi osoitteesi myös tilaamillesi lehdille, pankkiisi ja työnantajalle sekä tarvittaessa Kelaan.
  7. Aloita siivoaminen varastosta ja parvekkeelta tai pihasta.
  8. Tarkista, että valaisimien pistokkeet ja liittimet sopivat tulevaan asuntoon.
  9. Hanki muuttolaatikot, että voit alkaa pikkuhiljaa pakkaamaan. Merkkaa laatikoihin selkeästi, mitä niissä on ja mihin ne ovat menossa.

 • Viikko ennen muuttoa

  1. Pakkaa kaikki tavarat, joita et enää tarvitse.
  2. Aloita myös siivoaminen. Pese sauna, puhdista viemärit ja ilmanvaihtoventtiilit.
  3. Jos seinissä on kitattavia reikiä tai maalattavaa, tee korjaustyöt alta pois, mikäli mahdollista.
  4. Hae koiralle uusi veromerkki, jos asuinkuntasi vaihtuu.

 • Pari päivää ennen muuttoa

  1. Ilmoita vanhan asuntosi isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle muutostasi.
  2. Siivoa ja maalaa uudessa asunnossasi.
  3. Suojaa muutossa kolhiintumisvaarassa olevat kulmat ja pinnat sekä naarmuuntuvat lattiat.
  4. Tarkasta uuden asuntosi palovaroittimen toiminta.  
  5. Valmistaudu muuttoon viemällä uuteen asuntoosi tarvittavat työkalut, toilettitarvikkeet ja virvokkeita.
  6. Pakkaa muuttoa edeltävänä päivänä kaikki, mitä et muuttopäivänä tarvitse. Tarkasta, että sokeripalaliittimet ovat paikoillaan ja tulppaa pesukoneiden letkut.

 • Muuttopäivänä ja muuton jälkeen

  1. Käy luovuttamassa avaimesi, kun olet siivonnut vanhan asuntosi.
  2. Muista ilmoittaa muuton jälkeisinä päivinä uudelle isännöitsijällesi tai huoltoyhtiöllesi muutosta.
  3. Viimeisenä kohtana muuttajan muistilistalla on tarkastaa muutaman viikon kuluttua muutosta, että mahdollinen vuokravakuus on palautettu tilille.

Kaukolämpöasiat omakotitaloasukkaalle

Myydessäsi kiinteistön lämpösopimus ei siirry automaattisesti uudelle omistajalle. Voit siirtää lämpösopimuksen uudelle omistajalle netissä.

Sähköliittymät omakotitaloasukkaalle

Myydessäsi kiinteistön sähköliittymä ei siirry automaattisesti uudelle omistajalle. Sähköliittymästä vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiösi.