Sähköautoilu on fiksu valinta

Miksi valita sähköauto?

Sähköautolla ajamisesta ei synny lainkaan ilmastopäästöjä, joten sähköautoilu on ympäristöystävällinen tapa liikkua.
Sähköauton käyttökustannus on noin viidennes vastaavasta polttomoottoriautosta. Toisin sanoen ajo sähköautolla voi olla jopa 80 % edullisempaa kuin polttomoottoriautolla.
Sähköautoissa hyödynnetään Formula 1 -autoista tuttua KERS-teknologiaa, joka varastoi jokaisessa jarrutuksessa syntyvän energian akkuun.
Huollon tarve on vähäinen. Sähköauto ei tarvitse öljynvaihtoa. Sähköautossa ei ole myöskään vaihteistoa eikä kytkintä ja sähkömoottorissa on liikkuvia osia huomattavasti vähemmän kuin polttomoottorissa.
Sähkömoottorista saa kaikki tehot irti heti kalkkiviivoilta ja talvella se lämmittää auton todella nopeasti.

Sähköautoja on erilaisia

Täyssähköautossa voimanlähteenä toimii sähkömoottori ja sähköenergia varastoituu akkuihin. Autossa ei siis ole lainkaan polttomoottoria. Ladattavalla täyssähköautolla on mallista riippuen mahdollista ajaa 100–500 kilometriä yhdellä latauksella.

Ladattavassa hybridissä on sekä sähkömoottori että perinteinen polttomoottori. Sähkömoottorin sähköenergia on varastoitu akkuihin. Sähkömoottorilla voidaan ajaa kymmeniä kilometrejä edullisesti ja vähemmillä päästöillä. Kun sähköä ei ole enää käytettävissä tai tehoa tarvitaan enemmän, auto hyödyntää polttomoottoria.

Sähköautojen lataus vaatii ensin rekisteröinnin

Latauspisteiden käyttö ja maksu toimii prepaid-periaatteella. Kun asiakas rekisteröityy, hän maksaa 30 euroa luottokortilla prepaid-tilille. Latauskustannukset veloitetaan tililtä automaattisesti ja ne näkyvät luottokorttilaskulla. Liikennevirta lähettää joka kuukausi latausyhteenvedon sähköpostitse. Kun prepaid-tilin saldo on alle 10 euroa, veloitetaan luottokortilta automaattisesti 30 euroa prepaid-tilille lisää. Näin varmistetaan, että tilillä on aina saldoa seuraavaa latausta varten.

Käy rekisteröitymässä

Helppokäyttöinen mobiilisovellus

Sähköautoilijoille on tarjolla käyttöä helpottava mobiilisovellus, josta saa reaaliaikaisen tiedon verkoston latauspisteiden varaustilanteesta sekä varustetasosta. Sovelluksen kautta latauspisteen voi varata etänä, käynnistää latauksen ja lopettaa latauksen. Sovellus toimii karttapalveluna näyttäen myös muiden palveluntarjoajien latauspisteet Virtapisteiden lisäksi. Virta-mobiilisovellus on saatavilla Apple-, Android- ja Windows – älypuhelimille. Palvelua voi käyttää vaihtoehtoisesti myös tekstiviestillä tai RFID-tunnisteella (latauskortti tai avaimenperä).

Tutustu Virta-verkostoon

Vantaan Energian latauspisteet ja hinnat

Jokainen Virtapiste-palveluun kuuluva latauspisteen omistaja määrittelee itsenäisesti omien latauspisteidensä latauksen hinnoittelun. Latauksen hinta ja sen muodostumistapa voivat siis vaihdella paikkakunnittain ja latauspisteittäin.

Vantaan Energian sähköautojen lataushinnat ovat 2.10.2017 alkaen:

Pikalataus 0,20 €/min


Keskinopea lataus 0,15 €/kWh


Varausmaksu 0,15 €/min*

*Varaus tapahtuu mobiilisovelluksella ja on maksimipituudeltaan 15 min


Vantaan Energian latauspisteet

Näin hankit sähköauton latauspisteen

Sähköautoa ei voi yleensä ladata normaalista pistorasiasta vaan se tarvitsee erikseen asennetun laitteen. Suosittelemme hankkimaan autonvalmistajan hyväksymän latauslaitteen, jotta lataaminen on varmasti turvallista.

Kysy suositusta autosi maahantuojalta. Luotettava palveluntarjoaja osaa kyllä suositella sinulle sopivaa mallia. Me emme myy latauspisteitä kotikäyttöön, mutta myymme ja siirrämme sähköä kotilatausta varten. Keskitymme sen sijaan julkisen latausasemaverkoston vahvistamiseen.

Kaipaatko lisätietoja?

Paljon lisätietoa sähköauton lataamisesta ja latausverkostosta löydät Virta-palvelusta.

Kaipaatko lisätietoja?

Siirry Virtapiste-palveluun