Siirry sisältöön

Työkyky ja hyvinvointi

Jousa, VäätäinenMeillä työkyvyn johtamiseen ja henkiseen työsuojeluun on laadittu oma varhaisen välittämisen malli. Siinä on sovittu yhteiset toimintatavat työperäisen sairastavuuden vähentämiseksi. Malli antaa keinoja siihen, miten tulee reagoida esimerkiksi toistuviin lyhyisiin sairauspoissaoloihin ja miten tuetaan työhön paluuta pitkän sairauspoissaolon jälkeen.

Henkilöstön työkykyä tuetaan monin keinoin, josta esimerkkinä on Energiaa elämään -kuntoprojekti. Kuntoprojektissa on mahdollisuus kerran vuodessa testata kuntonsa sekä saada henkilökohtaista tukea terveysalan ammattilaisilta oman hyvinvointinsa kehittämisessä. Tavoitteena on tukea henkilöstöä terveellisten elämäntapojen hallinnassa siten, että jokainen jaksaa mahdollisimman hyvin työssä ja pääsee aikanaan hyvässä kunnossa vanhuuseläkkeelle. Vuonna 2015 kuntotestaukseen osallistui 86 henkilöä.

Lisäksi meillä on aktiivista harrastekerhotoimintaa, noin 15 erilaista harrastekerhoa puutarhakerhosta kaukallopallokerhoon. Yrityksen tiloissa järjestetään päivittäin erilaisia ohjattuja treenejä, kuten esimerkiksi kahvakuulaa, kuntonyrkkeilyä ja kehon huoltoa. Tähän toimintaan osallistuu viikoittain yli 60 henkilöä.

Syksyllä 2015 järjestimme myös selkäklinikan mittaukset, joihin osallistui 38 henkilöä. Tällä kertaa tehtiin Matthiass-mittaus, joka mittaa ryhtiä ylläpitävien lihasten toimintakykyä. Suurimmat selkä- ja hartiakipujen aiheuttajat ovat tukilihasten heikkous sekä rintarangan jäykkyys. Jokainen osallistuja sai yksilölliset taukorastiliikkeet, joiden avulla voi kehittää lihastensa toimintakykyä.

Vuonna 2015 toteutetut työkuntoon ja terveyteen liittyvät kampanjat:

  • kuntotesti

  • selkäklinikkatoimintaa

  • SmartFit- kunto- ja ravintovalmennus

  • Pyöräilyn Kilometrikisa