Siirry sisältöön

Uusi yritysilme etenee kuin energia

6.4.2022
Kirjoittaja:
Eeva Kekäläinen
VE ja VES

Uusi yritysilmeemme on nyt julki, ja lopputulos on huikean hieno. Uuden ilmeen taustalla on ajatus siitä, miltä energia tuntuu. Meille se on liikettä ja etenemistä, yhdessä tekemisen voimaa.

Kuten kaikki onnistumiset, myös ilmeuudistus tehtiin yhteistyössä. Toteutimme projektin talon sisällä osallistamalla, eli mukana oli jokaisesta liike- ja tukitoiminnosta oma edustaja, joka toi suunnittelutyön eri vaiheisiin edustamansa toiminnon näkemykset. Osallistamalla koko talon saimme yritysilmeen, johon jokaisella on ollut mahdollisuus vaikuttaa ja jonka jokainen henkilöstön edustaja voi kokea omakseen. Itse ilmeen suunnitteluun saimme kumppaniksemme suunnittelutoimisto BONDin, jonka kanssa pidimme työpajoja, pohdimme visuaalisia linjauksia ja suunnittelimme käytännön toteutuksia.

Uudessa yritysilmeessämme on monta onnistunutta elementtiä, joiden synergia tekee kokonaisuudesta katseen ja aikaa kestävän. Nostaisin näistä elementeistä framille värit ja muodot. Syvennytään aluksi värimaailmaan. Punainen on juuri sitä elinvoimaisuutta, joka vie meitä uuteen: etenemme kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030 ja se on huikea juttu se. Sininen puolestaan edustaa toimitusvarmuutta ja laatua, ominaisuuksia, jotka ovat toimintamme ytimessä. Ja mitä muotoihin tulee, uusi liikemerkkimme ilmentää toimintamme jatkuvaa kehitystä sekä etenevää liikettä. Nimesimmekin liikemerkkimme sitä hyvin kuvaavasti Liike-merkiksi. Se näyttää etenevältä energialta.

Jaahas, nyt alkoi Oscar-gaalasta tuttu musiikki soimaan taustalla. On aika wräp it up.

Ilmeuudistuksen käyttöönottovaihe alkoi tällä viikolla. Jo nyt monet digitaaliset ja useat fyysiset pinnat ovat vaihtuneet uuden visuaalisuuden mukaisiksi. Voit ihailla uutta yritysilmettä vaikkapa verkkosivuillamme. Suurempien fyysisten pintojen osalta ilmeuudistus vie vielä hetken; voimalaitosten ja sähköasemien valologot vaihtuvat lähiviikkojen aikana.

Kiitokset jokaiselle työkaverille, joka on ollut projektissa mukana. Yhdessä tämäkin projekti eteni tasaisen täydellisesti. Aplodit myös suunnittelutoimisto BONDille, josta saimme ilmeuudistukseen mitä parhaan kumppanin. Kiitos myös niille lukuisille yhteistyökumppaneille ja sidosryhmien edustajille, jotka olivat menossa mukana. Yhteistyössä tämäkin projekti eteni hyvällä energialla.

markkinointi- ja viestintäjohtaja