Siirry sisältöön

Näin säästät helposti energiaa jouluna

VE Uutiskirje kuvapalat web3

Joulu on valon ja lämmön aikaa. Uuni on ahkerassa käytössä, jouluvalot palavat tuntikausia ja saunominen houkuttaa useammin. Keräsimme vinkkejä, joilla säästät joulun aikaan niin sähkölaskua kuin luontoakin.

Suosi ledejä jouluvaloissa

Led-valot kuluttavat vähemmän energiaa kuin perinteiset valosarjat. Valitse siis jouluvaloiksi ledit, joiden paloaika on jopa kymmeniä tuhansia tunteja. Vanhoja hyväkuntoisia hehkulamppuvalosarjoja ei kuitenkaan tarvitse heittää pois, vaan ne kannattaa liittää ajastimeen, jolloin ne voidaan kytkeä pois päältä esimerkiksi yöksi.

Lue lisää jouluvalojen sähkönkulutuksesta

Valmista jouluruoat yhdellä kerralla

Jouluruokien valmistus kannattaa suunnitella niin, että uuni on mahdollisimman tehokkaassa käytössä – paista laatikot yhtäaikaisesti kiertoilmatoiminnolla ja kinkku edullisemmalla yösähköllä. Uunia pitkään käytettäessä nousee myös asunnon lämpötila, jolloin pattereita voi säätää pienemmälle.

Hyödynnä joulusaunan jälkilämpö

Saunominen kuluttaa paljon energiaa. Isommalla porukalla saunaa ei tarvitse lämmittää 100-asteiseksi, vaan vähempikin riittää. Muista myös hyödyntää saunan jälkilämpö kylpyhuoneen kuivatukseen jättämällä ovi auki saunomisen jälkeen.

Voit tarkistaa joulunajan sähkönkulutuksesi helposti maksuttomasta Online-palvelustamme. Jos et vielä ole rekisteröitynyt Online-palveluumme, ota palvelu käyttöön.

Katso lisää arjen helppoja energiansäästövinkkejä