Siirry sisältöön

Pääkirjoitus: Vantaan Energia Keski-Uusimaan kaukolämmön vuosi

Kansainvälisesti haastavasta energiapoliittisesta tilanteesta huolimatta Vantaan Energia Keski-Uusimalle kaukolämmön vuosi oli eri kanteilta tarkasteltuna onnistumisten vuosi, myyntipäällikkö Aksel Danielson summaa.

Kaukolämmön vuosi oli meille kansainvälisistä haasteista huolimatta hyvä. Vuonna 2022 Keski-Uudellamaalla solmittiin yhteensä 24 täysin uutta kaukolämpösopimusta ja vuoden aikana liittymäteho kasvoi yhteensä 5 902 kilowattia. Olemme myös tehneet läpi vuoden töitä palvelukehityksen eteen. Työ on kantanut hedelmää ja tällä hetkellä pystymme tarjoamaan asiakkaalle täysin teknologiariippumattomasti aivan uusia tuotteita, täysin räätälöityjä tuotteita sekä tietysti olemassa olevia perustuotteita. Kaukolämpö on edelleen Keski-Uusimaan alueella kaikista suosituin tuotteemme, mutta olemme havainneet, että kaukolämmön ja lämpöpumpputeknologian yhdistävään hybridituotteeseemme kohdistuu jatkuvasti kasvavaa kiinnostusta etenkin kiinteistöissä, joissa on tarvetta myös jäähdytykselle. Hybridituotteestamme kerron tarkemmin tässä uutisessa.

Suositteluhalukkuus huippulukemissa

Vuoden aikana myös asiakasaktiivisuus on kehittynyt myönteisesti. Me haluamme olla aktiivinen toimija ja uskomme, että aktiivinen vuoropuhelu on sekä asiakkaan että meidän yhteinen etu. Mitä paremmin ymmärrämme asiakkaiden tarpeita ja toiveita, niin sitä paremmin pystymme myös vastaamaan niihin. Iloksemme myös toimitusvarmuutemme säilyi koko vuoden ajan erittäin korkealla tasolla. Nämä asiat yhdessä varmasti vaikuttivat myös asiakastyytyväisyyteen, jota seuraamme vuosittaisella asiakastyytyväisyystutkimuksella. Viime vuonna asiakkaat antoivat asiakasuskollisuutta ja suositteluhalukkuutta mittaavassa NPS-tutkimuksessa meille tulokseksi +95. Tulos on erinomainen, sillä yleisesti suositteluhalukkuutta mittaavissa tutkimuksissa yli +50:n tulosta voidaan pitää hyvänä. Oma tuloksemme oli lähellä korkeinta mahdollista, joka on +100. NPS-tutkimus mittaa sitä, kuinka todennäköisesti asiakkaamme suosittelisivat Vantaan Energia Keski-Uusimaan palveluita tai tuotteita ystävilleen tai kollegoilleen.

Energiakumppanuudet etenevät

Vuoden aikana olemme edenneet myös energiakumppaanuusrintamalla. Energiakumppanuussopimukset tarkoittavat käytännössä yhteistyösopimuksia, joissa etsimme yhdessä asiakkaan kanssa uusia innovatiivisia energiaratkaisuja, pyrimme vähentämään lämmöntuotannon kustannuksia sekä päästöjä ja tarjoamme erilaisia ratkaisuja asiakkaan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kerron tarkemmin energiakumppanuussopimuksista tässä uutisessa. Mikäli konkreettinen esimerkki energiakumppanuudesta ja sen sisällöstä kiinnostaa, täältä pääset lukemaan yhteistyöstämme Järvenpään Mestariasuntojen kanssa.