Siirry sisältöön

Esittelyssä Vantaan Energia Keski-Uusimaan Energiakumppanuussopimus

VE kuvaukset 11 12 2017 Valmiit Kokonaisuus3 3 2000

Vantaan Energia Keski-Uusimaa on solminut viime vuosina erityisiä energiakumppanuussopimuksia avainasiakkaidensa kanssa. Tässä jutussa kerromme tarkemmin mitä kaikkea energiakumppanuussopimukseen kuuluu, ja mitkä ovat sen tärkeimmät hyödyt asiakkaillemme.

Mistä energiakumppanuussopimuksessa on kysymys pähkinän kuoressa?

Energiakumppanuussopimus on sopimusmalli, jota Vantaan Energia Keski-Uusimaa on lähtenyt tarjoamaan erityisesti suurimmille asiakkaillemme. Sopimus itsessään on hyvin löyhä, eikä sellaisenaan velvoita juuri mihinkään, kyse on ennen kaikkea yhteistyön tiivistämisestä. Sopimus mahdollistaa luottamuksellisetkin keskustelut ja antaa meille paremman ymmärryksen asiakkaan omista tavoitteista. Kun tiedämme paremmin asiakkaan toiveita ja tavoitteita pystymme omien asiantuntijoidemme voimin miettimään erilaisia ratkaisuja, joilla tavoitteet voidaan saavuttaa.

Millaisia käytännön asioita kumppanuussopimukseen kuuluu?

Suurilla asiakkaillamme on usein useita erilaisia, eri-ikäisiä ja eri kuntoisia kiinteistöjä, joihin voi liittyä hyvin erilaisia tarpeita. Energiakumppanuussopimus mahdollistaa säännölliset tapaamiset, joissa esimerkiksi aina vuoden alussa katsotaan koko kokonaisuutta ja me käymme kiinteistö kiinteistöltä tilanteen läpi. Onko tarpeen purkaa tai saneerata, onko kunkin kiinteistön kulutus järkevällä tasolla tai saataisiinko säästöjä esimerkiksi energiatehokkuustoimenpiteillä.

Millainen on Vantaan Energia Keski-Uusimaan rooli kumppanuudessa?

Lähestymme asiaa kumppanina myyjän sijaan. Kyse on ennen kaikkea asiakkaan auttamisesta ja siitä, että tarjoamme asiantuntijoidemme tietotaidon ja näkemyksen asiakkaan käyttöön veloituksetta. Kiinteistömassasta pystymme tunnistamaan erilaisia kehitysaihioita, joita voidaan yhdessä kehittää. Kumppanuus mahdollistaa sen, että kaikkea ei tarvitse ratkaista kerralla, vaan kokonaisuus voidaan pilkkoa pienempiin palasiin ja antaa mahdollisuuden huolelliseen analyysiin askel kerrallaan.

Mitä kumppanuus edellyttää asiakkaalta?

Emme edellytä asiakkaalta oikeastaan mitään muuta, kuin kykyä luottamuksellisiin keskusteluihin. Me teemme analyysejä ja tarjoamme erilaisia kehitysehdotuksia kiinteistöihin liittyen, mutta niitä ei ole pakko meidän kanssa toteuttaa, eikä kumppanuus edellytä uusia hankintoja tai raskaita juristikierroksia.

Millaisissa konkreettisissa asioissa asiakas hyötyy energiakumppanuussopimuksesta?

Usein energiakumppanuussopimuksen alkupuolella selviää millaisia toiveita ja konkreettisia tavoitteita asiakkaalla on tulevaisuutta silmällä pitäen. Nämä voivat liittyä esimerkiksi kulutuksen leikkaamiseen, älyteknologian käyttöön, päästöjen vähentämiseen, kysyntäjoustoihin tai vaikkapa vihreään rahoitukseen.

Kun ymmärrämme asiakkaan tavoitteet syvällisemmin, voimme tehdä analyysejä ja laskelmia siitä, miten halutut tavoitteet olisi mahdollista saavuttaa. Ymmärrämme hyvin, miten kiinteistöjen energia, lämmitys- ja viilennysratkaisut toimivat ja voimme siksi tehdä ehdotuksia energiatehokkuuteen, saneerauksiin, modernisointiin tai vaikka älyteknologian lisäämiseen liittyen.

Mitkä ovat tärkeimmät hyödyt?

Keskusteluja voidaan käydä avoimesti ja luottamuksellisesti yhdessä. Jokaisella kumppanuussopimuksen solmineella asiakkaalla on yksi ja sama yhteyshenkilö, joka tuntee koko kokonaisuuden ja hoitaa asiaa. Kumppanuus ei maksa mitään, mutta osana kumppanuutta asiakas saa käyttöönsä koko asiantuntemuksemme laskelmineen ja ehdotuksineen. Meidän talotekniikan ammattilaiset tuottavat tänä päivänä aivan suunnittelijatason tietoa asiakkaiden käyttöön.

Millainen voisi olla käytännön esimerkkitilanne?

Aina asiakkaat eivät välttämättä tiedä mitä eri vaihtoehtoja meiltä on saatavissa tai kerro omista suunnitelmistaan kauhean ajoissa. Joskus esimerkiksi asiakkaat ovat vaihtamassa pois kaukolämmöstä vihreän rahoituksen perässä. Kun kuulimme tästä, teimme omat laskemamme ja pystyimme takaamaan asiakkaalle 30 % pienemmän lämmönkulutuksen ja asiakas sai meidänkin ratkaisulla vihreän rahoituksen. Tämä ratkaisu oli vaivattomampi ja kokonaisedullisempi kun lämmitysmuotoa ei tarvinnut vaihtaa.

Mikäli kiinnostuit energiakumppanuussopimuksesta, kerron mielelläni lisää.

Aksel Danielson
myyntipäällikkö
Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy
puh. 044 729 6954
aksel.danielson@vantaanenergia.fi