Siirry sisältöön

Energiavirtaa-lehti on ilmestynyt!

EV Kansijuttu JuhaniDamski 0164

Tässä Energiavirtaa-lehden numerossa käsitellään ilmastonmuutosta. 

Ilmastokriisin pysäyttämiseksi tarvitaan suuria ja nopeita muutoksia. Meillä energia-alan yrityksillä on tässä tilanteessa merkittävä rooli. Olemme kiristäneet tahtia ja kivihiilen käyttö lopetetaan meillä jo vuonna 2022! 

– Yksiselitteistä ratkaisua ilmastonmuutokseen ei ole, mutta yksi asia on selvä: kaikkien panosta tarvitaan. Näin sanoo Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Juhani Damski. Lue Juhani Damskin ajatukset ilmastonmuutoksesta.

– Noin 70 prosenttia suomalaisten kasvihuonekaasupäästöistä syntyy kotitalouksissa, joten yksilön valinnoilla on todellakin merkitystä. Arjen muokkaamisen ilmastoystävällisempään suuntaan voi aloittaa helpoimmasta päästä. Yksikin teko on parempi kuin ei tekoja ollenkaan. Katso helpot vinkit ilmastoystävällisempään arkeen.

– Vilkkaan kysynnän myötä aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet, ja kotitaloudet sekä yritykset voivat nykyään hankkia aurinkosähköjärjestelmän avaimet käteen -palveluna. Nyt osakkuusyrityksemme Naps on kehittänyt myös valkoisen aurinkopaneelin. Valkoinen on mustaa aurinkopaneelia huomaamattomampi ja sitä voidaan hyödyntää vaativissakin arkkitehtuurisissa taidonnäytteissä. Tutustu Naps Solar Systems yritykseen paremmin sekä valkoiseen paneeliin.

Lue koko lehti
Kerro ristikon avainsanat ja osallistu palkinnon arvontaan