Siirry sisältöön

Vantaan Energian lämpötuotteet ja niiden hinnoittelurakenne uudistuvat 1.1.2022

kaukolampo3

Vantaan Energia uudistaa Vantaan alueen lämmön hinnoittelurakenteen alkaen 1.1.2022 vastamaan tämän hetken toimintaympäristöä sekä kustannusrakennetta. Uudistuksen myötä mahdollisuus valita erilaisia lämpötuotteita kasvaa ja uudet tuotteet palvelevat paremmin kiinteistöjen erilaisia lämmitystarpeita. Hinnoittelurakenteen muutos ei vaikuta lämmön hintatasoon, jatkossakin Vantaan Energian lämmön kokonaishinta on pääkaupunkiseudun edullisin.

Uudistuksen myötä lämmön hinnoittelurakenne ja tuotteet muuttuvat. Vantaan Energia tarjoaa nyt neljä erilaista tuotetta riippuen kiinteistön lämmitystarpeesta. Peruslämpö sopii normaaliin asuinlämmitykseen ja tasaiseen lämmönkäyttöön, Tarkkalämpö on edullisin esimerkiksi kohteeseen, jossa kaukolämpö on toissijainen lämmönlähde ja Huippulämpö sopii satunnaiseen lämmitystarpeeseen. Ekokotilämpö taas on ilmastoystävällinen ja hintavakaa vaihtoehto kuluttajille.

Uudistuksen myötä lämmön hinnoittelun muuttuvien kustannusten osuus pienenee, joka tuo vakautta lämmityskustannuksiin ja sekä helpottaa lämmityskulujen ennakoitavuutta ja budjetointia. Uusi hinnoittelurakenne tuo myös selkeyttä ja helpottaa hintojen vertailua. Uudistuksen myötä lämpötuotteiden perusmaksun nimi muuttuu energiajärjestelmämaksuksi.

Uuden hinnoittelurakenteen tavoitteena on myös kannustaa asiakkaita energiatehokkuuteen erityisesti pienentämällä huipputehoa. Vantaan Energia toi hiljattainen markkinoille palveluita kiinteistöjen energiantehokkuuden parantamiseen, jotka tarjoavat entistäkin monipuolisempia mahdollisuuksia kiinteistöjen energiankulutuksen ja kustannustehokkuuden parantamiseen.

Hinnoittelurakenteen muutos ei vaikuta kiinteistöjen lämmöntoimitukseen, eikä vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä. Kaikille kiinteistöille on valittu kulutuksen perusteella automaattisesti edullisin uusi tuotevaihtoehto, jonka voi vaihtaa soittamalla asiakaspalveluumme.

Vantaan Energian tuottama lämpö on vaivaton, hintavakaa ja ilmastoystävällinen lämmitysratkaisu. Vuonna 2020 jo 86 % lämmöstämme tuotettiin muilla kuin fossiilisilla polttoaineilla. Pääosa lämmöstä tuotettiin hyödyntämällä erilaisia hukkaenergialähteitä, kuten kierrätyskelvotonta jätettä ja hukkalämmön talteenottoa. Kolmannes lämmöstä tuotettiin bioenergialla. Vantaan Energian tavoitteena on luopua fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa vuoteen 2026 mennessä ja yhtiö etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Jos haluat kuulla lisää uudesta hinnoittelurakenteesta tai uusista tuotteista ja palveluistamme, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ma-to 8-16, pe 9-16 numeroon 09 829 0376

Lue lisää uusista lämpötuotteista 

Lue lisää uusista energiatehokkuuspalveluista