Kaukolämmön ABC kiinteistönrakentajalle

Ole ajoissa liikkeellä. Selvitä talosi mahdollisuus liittyä kaukolämpöverkkoon ennen rakentamisen aloittamista. Tee liittymän tarjouspyyntö Palvelukansiossa ja me kerromme, voiko kiinteistön liittää kaukolämpöverkkoomme. Jos liittäminen on mahdollista, saat meiltä kustannusarvion.

Tee rakennuslupahakemus. Sen liitteeksi tarvitset meiltä lausunnon, jossa otetaan mm. kantaa lämmönjakokeskuksen sijaintiin. Voit tehdä lausuntopyynnön täällä. 

Muista hankkia sähköliittymä Vantaan Energia Sähköverkolta.

Kun lausunto ja siihen liittyvät selvitykset on tehty, saat meiltä halutessasi tarjouksen kiinteistön liittämisestä kaukolämpöverkkoon. Kun hyväksyt tarjouksen, aloitamme lämpösopimuksen tekemisen. 

Lämpösopimus tehdään kiinteistön omistajan kanssa. Laskutusosoite voi olla eri kuin kiinteistön omistajan osoite. Lämpösopimuksessa sovimme liittymän rakentamisaikataulun, lämmityksen aloittamispäivän ja kaukolämpöjohdon reitin. Sopimus tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. 

Huolehdithan, että sinulle on myönnetty rakennuslupa tässä vaiheessa.

Hanki LVI-suunnitelmat ja hyväksytä ne meillä Tarkastuskansio-palvelussa ennen lämmönjakokeskuksen hankintaa. Hyväksynnän jälkeen voit hankkia lämmönjakokeskuksen.

Valitse lämmönjakokeskuksen asentamistöitä varten kanssamme yhteistyösopimuksen tehnyt lämpöurakoitsija.

Lämmönjakokeskuksen asennuksen jälkeenlämpöurakoitsija tilaa meiltä kaukolämpötarkastukset. Tarkastajamme varmistaa, että lämmönjakokeskus on asennettu K1 Rakennusten kaukolämmityksen, määräykset ja ohjeet -julkaisun mukaisesti

mukaisesti ja laatii tarkastuspöytäkirjan.

Tärkeää tietää: Tekninen tila

Lue myös: Uudisrakennuksen liittäminen kaukolämpöön