Siirry sisältöön

Kaukolämmön ABC kiinteistönrakentajalle

Ole ajoissa liikkeellä. Selvitä talosi mahdollisuus liittyä kaukolämpöverkkoon ennen rakentamisen aloittamista. Tee liittymän tarjouspyyntö Palvelukansiossa ja me kerromme, voiko kiinteistön liittää kaukolämpöverkkoomme. Jos liittäminen on mahdollista, saat meiltä kustannusarvion ja tarjouksen kiinteistön liittämisestä kaukolämpöverkkoon. Kun hyväksyt tarjouksen, voimme aloittaa lämpösopimuksen tekemisen.

Tee rakennuslupahakemus Lupapiste -palvelussa.

Muista hankkia sähköliittymä Vantaan Energia Sähköverkot Oy:ltä.

Lämpösopimus tehdään kiinteistön omistajan kanssa. Laskutusosoite voi olla eri kuin kiinteistön omistajan osoite. Lämpösopimuksessa sovimme liittymän rakentamisaikataulun, lämmityksen aloittamispäivän ja kaukolämpöjohdon reitin. Sopimus tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. 

Huolehdithan, että sinulle on myönnetty rakennuslupa tässä vaiheessa.

Hanki LVI-suunnitelmat ja hyväksytä ne meillä Tarkastuskansio-palvelussa ennen lämmönjakokeskuksen hankintaa. Hyväksynnän jälkeen voit hankkia lämmönjakokeskuksen.

Valitse lämmönjakokeskuksen asentamistöitä varten kanssamme yhteistyösopimuksen tehnyt lämpöurakoitsija.

Lämmönjakokeskuksen asennuksen jälkeen lämpöurakoitsija tilaa meiltä kaukolämpötarkastukset. Tarkastajamme varmistaa, että lämmönjakokeskus on asennettu K1 Rakennusten kaukolämmityksen, määräykset ja ohjeet -julkaisun mukaisesti ja laatii tarkastuspöytäkirjan.

Tärkeää tietää: Tekninen tila

Lue myös: Uudisrakennuksen liittäminen kaukolämpöön