Siirry sisältöön

Tekninen tila, muut kiinteistöt

Lämmönjakokeskus ja kaukolämpömittari asennetaan erilliseen tekniseen tilaan. Samaan tilaan voi asentaa muita kiinteistön teknisiä laitteita. Tekninen tila on käytännöllistä sijoittaa niin, että kaukolämmön liittymisjohto jää mahdollisimman lyhyeksi runkoputkesta ja tilaan tullaan suoraan ulkoa.

Lisätietoa teknisestä laitetilasta K1 kaukolämmitys, määräykset ja ohjeet -julkaisusta.

Avain tekniseen tilaan

Teknisen tilan tulee olla turvattu lukolla. Jotta voimme palvella sinua ripeästi ja mahdollisimman hyvin, meillä tulee olla esteetön pääsy tekniseen tilaan ja siellä oleviin laitteisiimme. Siksi meillä on oltava avain, jolla pääsemme tarvittaessa sisään. Lue lisää avainjärjestelmästä.

Teknisen tilan vaatimukset

Teknisen laitetilan sisälämpötilan on oltava yli 10 astetta, eikä se saa ylittää 35 astetta. Tekninen laitetila ja mahdollinen lämmönmittauksen erillinen sijoitustila varustetaan vesipisteellä ja viemäröinnillä.

Laitteille on varattava riittävästi tilaa. Lämmönjakokeskuksen huoltoa tarvitseville sivuille tulee jättää vapaata tilaa vähintään 60 cm. Mittauskeskuksen eteen tulee varata vapaata tilaa 80 cm sen koko pituudelta. Huoltotilan korkeuden on oltava vähintään 200 cm.

Tekniseen tilaan voidaan sijoittaa myös muita laitteita, esimerkiksi:

  • sähköpääkeskus
  • vesimittari
  • keskusantennilaite
  • keskuspölynimuri