Siirry sisältöön

Kaukolämmön myyntihinnastot Vantaa 2023

Kaukolämmön hinta nousee Vantaalla 1.8.2023 alkaen tuotekohtaisesti 8-9 prosenttia. Hinnankorotus johtuu yleisestä kustannustason noususta. Korotuksesta huolimatta vantaalainen kaukolämpö säilyy pääkaupunkiseudun edullisimpana.

Hinnankorotus kohdistuu kaukolämmön energia- ja energiajärjestelmämaksuun ja nostaa näin kaukolämmön kokonaiskustannusta tuotekohtaisesti yhteensä 8-9 prosenttia. Ekokotilämpö ja Peruslämpö nousevat 8 prosenttia, Huippulämpö ja Tarkkalämpö taas 9 prosenttia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tyypillisessä 80 neliön kerrostalohuoneistossa noin 3 euron korotusta kuukaudessa.

Lue lisää

Kaukolämmön myyntihinnasto koostuu kahdesta komponentista: energiajärjestelmämaksusta ja energia maksusta. Energiajärjestelmämaksu määritetään vuositasolle ja hinta jaetaan laskuille tasan joka kuukaudelle. Kaukolämmön käytöstä laskutetaan energia maksua kuukausittain mitatun kulutuksen ja kuukauden energiamaksun mukaan.

Hinnat on vahvistettu arvonlisäverottomina, arvonlisäverokanta 24 %. Muut verot ja veroluonteiset maksut lisätään hintoihin täysimääräisinä. Hinnat on laskettu muutosajankohdan kustannustason mukaisesti. Hintoihin tehdään muutoksia kustannusten muuttuessa.

Peruslämmön, Tarkkalämmön, Huippulämmön ja Vantaan Energian älykkään kaukolämmön osalta hinnoitteluvaihtoehdon voi vaihtaa kerran vuodessa,ja se on voimassa aina vähintään 12 kuukautta. Ilmoittamisen vaihdosta tulee tehdä 1.12 mennessä. Uusi hinnoittelu tulee voimaan seuraavan vuoden alusta alkaen. Lämpösopimuksen omistajan vaihdon yhteydessä hinnoitteluvaihtoehtoa voi vaihtaa kesken vuoden.

Myyntihinnasto

Alkaen 1.8.2023

Ekokotilämpö (pientaloille)

Peruslämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Tarkkalämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Huippulämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Raksalämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Vantaan Energian älykäs kaukolämpö (kerrostalo As Oy -asiakkaat) 1.4.2023 alkaen