Siirry sisältöön

Yleisen kustannustason noususta johtuen kaukolämmön hinta nousee Vantaalla 1.8.2023. Vantaalainen kaukolämpö säilyy silti pääkaupunkiseudun edullisimpana.

kaukolampo3

Kaukolämmön hinta nousee Vantaalla 1.8.2023 alkaen tuotekohtaisesti 8-9 prosenttia. Hinnankorotus johtuu yleisestä kustannustason noususta. Korotuksesta huolimatta vantaalainen kaukolämpö säilyy pääkaupunkiseudun edullisimpana. Vantaan Energia on luopumassa nopealla aikataululla fossiilisten polttoaineiden käytöstä energiantuotannossa ja tavoitteenamme on olla hiilinegatiivinen kiertotalousenergiayhtiö vuonna 2030. Pitkäjänteinen työmme kiertotalouden ja uuden teknologian saralla mahdollistavat kaukolämmön hinnan säilymisen vakaana myös tulevaisuudessa. 

Hinnankorotus kohdistuu kaukolämmön energia- ja energiajärjestelmämaksuun ja nostaa näin kaukolämmön kokonaiskustannusta tuotekohtaisesti yhteensä 8-9 prosenttia. Ekokotilämpö ja Peruslämpö nousevat 8 prosenttia, Huippulämpö ja Tarkkalämpö taas 9 prosenttia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tyypillisessä 80 neliön kerrostalohuoneistossa noin 3 euron korotusta kuukaudessa.  

– Vantaan Energian tuottama kaukolämpö säilyttää silti asemansa pääkaupunkiseudun edullisimpana ja Suomen edullisimpien joukossa. Lisäksi sen hinta on hyvin kilpailukykyinen verrattuna muihin lämmitysmuotoihin, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin. 

Vantaan Energia on kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka on erikoistunut kiertotalouden hyödyntämiseen lämmöntuotannossa. Kiertotalousratkaisujen sekä tulevien hiilineutraalien investointien avulla Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. 

– Vantaalainen kaukolämpö on edullisuuden lisäksi huoleton lämmitysvaihtoehto. Palveluvalikoimaamme kuuluvat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut kaukolämmöstä hybridiratkaisuihin. Lisäksi tarjoamme energiatehokkuuteen, kiinteistötekniikkaan ja lämmön tehokkaaseen käyttöön liittyvät palvelut helppoina kuukausimaksullisina palveluina ilman isoja investointeja. Tavoitteenamme on olla ensisijainen energiakumppani kaikissa kiinteistön energiakysymyksissä, tarjoten näin asukkaille ja kiinteistön omistajille huolettomuutta ja sujuvampaa arkea, summaa Wallin. 

Lisätietoja 

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy 
matti.wallin@vantaanenergia.fi 
p. 044 723 5782 

Lisätietoja ja hinnastot  

Asiakaspalvelumme palvelee sinua numerossa 09 829 0376 ma-to 8-16 ja pe 9-16. 

Lähteet: Yhtiöiden julkiset hintatiedot, Tilastokeskus, Euroopan keskuspankki, Nordpool, Nasdaq, toteutetut maalämpohankkeet, Vantaan Energian analyysi.