Siirry sisältöön

Kaukolämmön myyntihinnastot Vantaa

Kaukolämmön myyntihinnasto koostuu kolmesta komponentista: energiajärjestelmämaksusta, energiamaksusta ja energiatehokkuusvaikutuksesta. Energiajärjestelmämaksu määritetään vuositasolle ja hinta jaetaan laskuille tasan joka kuukaudelle. Kaukolämmön käytöstä laskutetaan energiamaksua kuukausittain mitatun kulutuksen ja kuukauden energiamaksun mukaan.

Energiatehokkuusvaikutus määräytyy kiinteistöstä palaavan kaukolämmön paluuveden tuntimittausten keskiarvolämpötilan perusteella. Keskiarvolämpötila lasketaan edellisen kalenterivuoden lämmityskuukausien (tammikuu – maaliskuu sekä lokakuu – joulukuu) ajalta, jonka perusteella energiatehokkuusvaikutukselle määräytyy kerroin. Kerroin on enimmillään 6 % ja pienimmillään -2 %.

Energiatehokkuusvaikutus saadaan kertomalla saadulla kertoimellaedellisen vuoden kaukolämpölaskua. Saatu summa jaetaan 12:sta ja tästä saadaan kuukausittainen energiatehokkuusvaikutusmaksu. Laskutus tai hyvitys tehdään kuukausittain samansuuruisena. Energiatehokkuusvaikutus tarkastetaan kalenterivuosittain tammikuussa.

Hinnat on vahvistettu arvonlisäverottomina, arvonlisäverokanta 24 %. Muut verot ja veroluonteiset maksut lisätään hintoihin täysimääräisinä. Hinnat on laskettu muutosajankohdan kustannustason mukaisesti. Hintoihin tehdään muutoksia kustannusten muuttuessa. 

Peruslämmön, Tarkkalämmön, Huippulämmön ja Vantaan Energian älykkään kaukolämmön osalta hinnoitteluvaihtoehdon voi vaihtaa kerran vuodessa, ja se on voimassa aina vähintään 12 kuukautta. Ilmoittamisen vaihdosta tulee tehdä 1.12 mennessä. Uusi hinnoittelu tulee voimaan seuraavan vuoden alusta alkaen. Lämpösopimuksen omistajan vaihdon yhteydessä hinnoitteluvaihtoehtoa voi vaihtaa kesken vuoden. 

Myyntihinnasto

Alkaen 1.4.2024

Ekokotilämpö (pientaloille)

Peruslämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Tarkkalämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Huippulämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Raksalämpö (julkiset-, yritys- ja As Oy -asiakkaat)

Vantaan Energian älykäs kaukolämpö (kerrostalo As Oy -asiakkaat)