Siirry sisältöön

Jätevoimala antaa roskalle uuden elämän

Långmossebergenissä Itä-Vantaalla sijaitseva Jätevoimalamme on suuri ylpeydenaiheemme. Jätevoimala ja sen uusi laajennusosa ovat kiertotaloustoimintaa parhaimmillaan: siellä kierrätykseen kelpaamaton energiajäte voidaan hyödyntää laajennusosan ansiosta aikaisempaa suuremmalla kapasiteetilla lämmöksi ja sähköksi. Ilmastoystävällisen lämmöntuotannon ja kiertotalouden edistämisen lisäksi Jätevoimala ja sen laajennus varmistavat osaltaan kotimaisen energiantuotannon huoltovarmuuden. Jätevoimalan laajennus otettiin käyttöön syksyllä 2022.

Jätteet poltetaan arinapolttotekniikalla, joka on toimintavarma ja maailmanlaajuisesti käytetyin jätteenpolttotekniikka. Lisäksi polttoaineena käytetään maakaasua, mikä lisää voimalan energiatehokkuutta.

Jätevoimalan päästörajat alittuvat keskimäärin 50 prosentilla. Savupiipun kaasun hiukkasista saadaan suodatettua pois 90 prosenttia ja voimala pysähtyy, jos kaasu ylittää sallitut päästöarvot. Meillä on maailman paras tekniikka, jonka ansiosta voimala on niin ympäristöystävällinen kuin mahdollista.