Siirry sisältöön

Vantaan Energian kaukolämpökeskukset tuottavat nyt myös aurinkosähköä!

variston paneelit

Ilmastonmuutoksen hidastamiseksi tarvitaan nopeita muutoksia. Meillä energia-alan yrityksillä on tässä tehtävässä merkittävä rooli. Vantaan Energia lopettaa kivihiilen käytön energiantuotannossa vuonna 2022. Kivihiili korvataan pääosin lisäämällä hyötykäyttöön kelpaamattoman jätteen, maakaasun, tuuli- ja aurinkoenergian sekä maalämmön osuutta tuotannossa.

Haluamme rohkaista myös muita yrityksiä sekä asiakkaitamme arjen ilmastotekoihin, sillä suuret virrat alkavat pienistä puroista. Edistääksemme uusiutuvan energian tuotantoa tarjoamme asiakkaillemme NAPS Solar Systemsin aurinkopaneeleita niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Nyt myös omat lämpökeskuksemme tuottavat sähköä NAPSin aurinkopaneeleilla.

Aurinkovoimaloiden käyttöönotto on käynnissä Variston ja Lentokentän lämpökeskuksilla. Lisäksi Lentokentän lämpökeskukselle on asennettu akkujärjestelmä, jolla voidaan testata muun muassa sähkön kysyntäjoustoa ja akkupaketin kannattavuutta aurinkovoimalan yhteydessä.

Tavoitteena on tuottaa aurinkoenergialla sähköä molempien lämpökeskuksien ilmanvaihtoon, jäähdytykseen ja valaistukseen. Aurinkopaneeleista saadaan suurin hyöty, kun niiden tuotanto voidaan käyttää paikallisesti. Lämpökeskusten paneelituotanto saadaankin hyödynnettyä lähes sataprosenttisesti laitoksilla.

Tutkimme nyt myös muiden kiinteistöjemme kattojen ottamista hyötykäyttöön ja aurinkoenergian tuotantoon.

Lisätietoja

Petri Penttinen
tuotekehitysasiantuntija
040 703 8495

Eero Pyhäranta
tuotepäällikkö, aurinkosähkö
050 350 7361

Ota sinäkin kattosi käyttöön! Lue lisää aurinkoenergiasta.