Siirry sisältöön

Vantaan Energia torjuu ilmastonmuutosta suurin askelin

Vantaan Energia leikkaa p%C3%A4%C3%A4st%C3%B6j%C3%A4%C3%A4n

Vantaan Energia suhtautuu kunnianhimoisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan. Yhtiön tavoitteena on tiputtaa energiantuotannon päästöt kymmenesosaan ja luopua kivihiilen käytöstä kokonaan 2020-luvulla.

Vantaan Energia on ryhtynyt päästöjensä leikkaamiseen määrätietoisilla teoilla. Jo vuonna 2014 valmistunut jätevoimala muuntaa 1,5 miljoonan suomalaisen kierrätyskelvottoman sekajätteen sähköksi ja kaukolämmöksi, minkä ansiosta energiantuotannon hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet kolmanneksella.

Tällä hetkellä käynnissä on Martinlaakson voimalan kattilan muuttaminen biopolttoaineella toimivaksi. Vantaan Energia haluaa olla ketterä toimija, joka ei sido käsiään kymmeniksi vuosiksi liian kalliisiin investointeihin nopeasti muuttuvalla energia-alalla. Biovoimalan valmistumisen jälkeen Vantaan Energia on muutamassa vuodessa puolittanut hiilidioksidipäästönsä sekä vähentänyt fossiilisten polttoaineiden käyttöä 60 prosenttia.

Katse on kuitenkin jo tulevaisuudessa, jossa Vantaan Energia haluaa tuottaa entistäkin puhtaampaa ja edullisempaa energiaa. 2020-luvun uusia toteutusvaihtoehtoja ovat muun muassa kaukolämmön varastoinnin lisääminen uusilla lämpövarastoilla, vanhojen kaatopaikkojen materiaali- ja energiahyödyntäminen jätevoimalassa, geoterminen lämpö sekä aurinkoenergia.

Lue lisää suunnitelmistamme