Siirry sisältöön

Vantaan Energia Järvenpään ja Tuusulan alueiden lämpöpalveluiden tuottajaksi

32922196 street of old town city with architecture vector

Vantaan Energia laajentaa lämpöliiketoimintaansa Järvenpäähän ja Tuusulaan. Fortum myi alueiden lämpötoiminnot Infranoden, Kevan ja Vantaan Energian muodostamalle yhteenliittymälle. Kauppa sisältää sähköä ja lämpöä tuottavan biovoimalaitoksen sekä alueiden lämpöverkon varalämpökeskuksineen. Vantaan Energia tuottaa ja toimittaa jatkossa Järvenpään ja Tuusulan alueiden lämpöpalvelut sekä vastaa niiden kehittämisestä yhdessä asiakkaidensa kanssa. Kaupan myötä Vantaan Energiasta tulee Suomen kolmanneksi suurin lämpötoimija.

Kauppa ei aiheuta toimenpiteitä alueen lämpöasiakkaille ja lämpöpalveluiden toimitus jatkuu kuten ennenkin.

– Toivotan tervetulleeksi uudet asiakkaamme! Keski-Uusimaa on merkittävä kasvukeskittymä ja Vantaan välittömässä läheisyydessä. Läheisyyden vuoksi alueen lämmön tuotannon ja jakelun optimointi ja kehittäminen sopivat hyvin Vantaan Energian toimintaan, kertoo Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

Kauppa on jatkoa Vantaan Energian toteuttamalle strategialle valtakunnallisesta kasvusta ja kiertotalousliiketoiminnan kasvattamisesta. Vantaan Energian nykyiset voimalaitokset Vantaan Ojangossa ja Martinlaaksossa ovat kiertotalousvoimaloita, jotka hyödyntävät polttoaineenaan kierrätykseen kelpaamatonta sekajätettä ja kestävää biomassaa. Myös kaupan mukana tuleva Järvenpään biovoimala hyödyntää muun muassa metsähaketta ja metsäteollisuuden puutähteitä.

Vantaan Energia ilmoitti viime syksynä nopeuttavansa kivihiilestä luopumista ja aikoo lopettaa sen käytön energiantuotannossa jo vuonna 2022.

– Kymmenessä vuodessa Vantaan Energian hiilidioksidipäästöt ovat puolittuneet, ja lähitulevaisuudessa yhtiö tähtää siihen, että lämpöverkossa kulkeva lämpö saadaan täysin uusiutuvista energialähteistä, kuvaa Toivonen yhtiön tulevaisuuden suunnitelmia.

Lisätietoja
Jukka Toivonen
toimitusjohtaja
Vantaan Energia Oy
puh. 050 453 6729
jukka.toivonen@vantaanenergia.fi

Lue aiempi uutisointi aiheesta