Siirry sisältöön

Roskapoliiseilla riittää hommaa

Roskapoliiseilla riitt%C3%A4%C3%A4 hommaa

Jo kolmatta vuotta toimivat roskapoliisit ovat hyvin kysyttyjä. Uutena palveluna poliisit tekevät nyt myös roskissyynejä.

Roskapoliisipäällikkö Anne Kandolin on kiireinen nainen. Hän ja kuusi muuta Vantaan Energian roskapoliisia ovat huhkineet talvella lähes maksimimäärän keikkoja; keikoillaan roskapoliisit tapaavat vuodessa noin 24.000 lajittelusta kiinnostunutta.

Kandolin on roskapoliisin hommissa jo kolmatta vuotta, ja tahti on vuosien varrella kiihtynyt.

– Meidät on selkeästi löydetty, ja roskapoliisit saavat paljon positiivista palautetta, Kandolin iloitsee.

Roskapoliisit ovat joukko reippaita ja positiivisia ympäristön ystäviä, jotka kuka tahansa uusmaalainen porukka voi kutsua opastamaan kierrätysasioissa. Roskapoliiseja on ollut toimessaan vuodenvaihteesta 2015-2016 lähtien.

Uusi palvelu: roskissyyni

Uutena palveluna roskapoliisit voi nyt kutsua tekemään maksutta roskissyynin oman taloyhtiön roskakatokseen. Roskapoliisit arvioivat syynissä roskakatoksen turvallisuuden, taloudellisuuden, toimivuuden ja siisteyden.

– Samalla annamme käytännön lajitteluvinkkejä ja opastamme, mistä saa lisää tietoa esimerkiksi uusien jäteastioiden tilaamiseen, Kandolin selostaa.

Osallistuneet taloyhtiöt saavat roskissyynistä sertifikaatin, jonka voi laittaa jätehuoneen seinälle.

Uusi palvelu tietää roskapoliiseille kiireitä myös kevääksi. Lopuksi Kandolin ehtii kuitenkin muistuttamaan vielä yhdestä varmasta kevään merkistä.

– Keräysautot starttaavat pian. Katso oman alueesi jäteyhtiön aikataulu netistä, roskapoliisipäällikkö vinkkaa.

Tutustu roskapoliiseihin ja varaa roskissyyni