Tehdään Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

Roskapoliisit

Roskapoliisimme ovat valmiita tekemään Uudestamaasta Suomen roskattomimman paikan olla ja elää! He eivät ole saarnaavia valistajia vaan edistävät asiaa reippaasti ja positiivisesti. Kuka tahansa uusmaalainen kaveri-, harrastus-, työ- tai muu porukka voi kutsua roskapoliisin opastamaan kierrätysasioissa.

 • Claudia
  Helsinki
  Harrastan urheilua ja valokuvausta sekä matkustelen mielelläni aina kun mahdollista. Kierrättäminen on hauskaa ja tärkeää!
 • Julia
  Helsinki
  Nautin vapaa-ajallani musiikista, urheilusta ja luonnossa liikkumisesta. Haluan innostaa muitakin pitämään huolta maapallostamme pienillä arjen teoilla kuten kierrättämällä! Toimimalla ympäristömme hyväksi lisäämme myös omaa hyvinvointiamme.
 • Sonja
  Helsinki
  Kierrätys ja jätemateriaalien hyötykäyttö ovat kiinnostaneet minua jo pitkään, vaikka aiemmin olenkin tehnyt töitä muotoilun ja ikääntymisen parissa. Roskapoliisin hommissa jaan ilosanomaa siitä, miten voimme yhdessä taikoa roskasta sähköä, lämpöä ja uusia tarpeellisia tavaroita.
 • Eija
  Lohja
  Olen tehnyt pitkän työuran työnjohtajana materiaali- ja sähkölaboratoriossa. Työssäni sain paljon koulutusta ja kokemusta jätteiden ja materiaalien kierrätyksestä. Materiaalien hyötykäyttö on mielestäni tosi tärkeää, koska kierrättämällä oikein voimme säästää luonnonvaroja ja vähentää ilmansaasteita. Vietän paljon aikaa luonnossa.
 • Irina
  Nurmijärvi
  Harrastan liikuntaa, lukemista ja käsitöitä. Rakastan luontoa ja pidän tärkeänä sen säilymistä puhtaana myös tuleville sukupolville.
 • Tuula
  Nurmijärvi
  Olen intohimoinen kierrättäjä ja kirpputorien kiertäjä. Tavoitteeni on lähes muovipussiton talous, jota ajatellen olen kehitellyt kestopussit hedelmien ostoa varten. Työelämässä olen ollut mukana kehittämässä ympäristöystävällisiä mobiililaitteita erityisesti materiaalinhallinnan ja standardien parissa.
 • Heidi
  Tammisaari
  Jag skall hjälpa stora och små att sortera soporna rätt. Själv har jag sorterat mina och min familjs sopor redan i många år. Jorden är en gåva till oss alla! Vi smutsar ner, förstör och använder jordens resurser - då måste vi också ta ansvar för våra handlingar och städa upp efter oss. Jag hoppas på att havet skall bli blått igen. Vi måste hjälpas åt!
 • Rakel
  Sipoo
  Olen ympäristöalan opiskelija ja kahden lapsen äiti. Meillä roskien lajittelu on luonnollinen osaa arkipäivää ja taito minkä myös lapset oppivat. Kierrätys alkaa pienistä teoista, joilla kuitenkin on suuri vaikutus.
 • Anne, roskapoliisi-päällikkö
  Vantaa/Helsinki
  Luonto- ja ympäristöalan opiskeluni päättyvät keväällä 2017, ja tämä on toinen vuoteni roskapoliisina. Harrastuksiani ovat retkeily ja valokuvaus. Kestävä kehitys on minulla mukana arjen valinnoissa.
 • Heini
  Vantaa/Helsinki
  Olen liikunnallinen ja luontoa arvostava roskapoliisi, joka ravintotalousopettajan kokemuksella osaa auttaa muun muassa tähderuokien hyötykäytössä.
 • Leila
  Vantaa/Espoo
  Olen luonto- ja ympäristöalan moniosaaja. Vietän mieluiten vapaa-aikaa luonnossa, metsän siimeksessä, pitkospuilla ja tunturissa.
 • Marjo
  Vantaa
  Työskentelin eläköitymiseeni asti kierrätyksen parissa. Siisti ympäristö ja jätteiden lajittelu ovat minulle hyvin tärkeitä ja olenkin edelleen työskennellyt keikkaluonteisesti lajittelun parissa. Harrastan lukemista ja kesällä mökillä puuhastelua.
 • Suvi
  Vantaa
  Olen ympäristökonsultti ja työskennellyt pitkään jätehuollon parissa. Opiskelin vuonna 2014 Piilaaksossa ”maailmanpelastus-yliopistossa” nimeltä Singularity University.

Kutsu roskapoliisi kylään

Roskapoliisit kiertävät ympäri Uuttamaata ja tekevät ruohonjuuritason työtä roskattomuuden puolesta. He vierailevat muun muassa taloyhtiöissä, naapurustoissa, kouluissa ja yrityksissä kertomassa kierrätyksestä ja roskan kiertokulusta. Roskapoliisin vierailu on kutsujalle maksuton. 

Voit kutsua roskapoliisin kylään varaamalla ajan alla olevasta varauskalenterista. Huomaathan valita ensin oikean paikkakunnan alasvetovalikosta, joka on kalenterin yläpuolella.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, kalenterista ei löydy sopivaa aikaa tai oma asuinpaikkasi puuttuu kalenterin alasvetovalikosta, otathan yhteyttä roskapoliisipaallikko@vantaanenergia.fi

 

Varauskalenteri
×

Julistus

Me Vantaalla harvoin kehumme itseämme. Mutta yhdessä asiassa olemme kerrassaan eteviä. Me Suomen roskattomimmassa kaupungissa osaamme näet lajitella ja kierrättää jätteemme.

JA SEN, MITÄ EMME VOI KIERRÄTTÄÄ, POLTAMME JÄTEVOIMALASSAMME. EIKÄ TURHAAN. KUN ROSKA PALAA, TEEMME SIITÄ KAUKOLÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ.

Ennen sinunkin roskapussisi vietiin kaatopaikalle. Nykyään asiat ovat fi ksummin. Uudellamaalla asuvien sekajäte palaa Vantaan Energian jätevoimalassa. Asuit sitten Hangossa, Loviisassa, Karkkilassa, Helsingissä tai jossain siinä matkan varrella.

ROSKATTOMIN KAUPUNKI ON MEILLE SYDÄMEN ASIA. Siksi me Vantaalla haluamme auttaa naapurikuntiamme ja näyttää esimerkkiä jätteiden
lajittelussa ja kierrätyksessä. Valjastamme avuksi roskapoliiseja, jotka eivät heristä sormea, vaan auttavat iloisella meiningillä. Lisäksi järjestämme roskien lajittelun SM-kisat kesällä 2017.

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

LÄHDE MUKAAN JAKAMALLA LUPAUS KOTIKUNTASI PUOLESTA HASHTAGILLA #ROSKATTOMINKAUPUNKI.

Koululaisten siivospäivä

Haastoimme kaikki Uudenmaan 4.–5.-luokkalaiset mukaan siivouspäivään!

Koululaiset askartelivat julisteen teemalla ”Älä roskaa!” ja osallistuivat siivoustalkoisiin.

Lue lisää ja katso voittajajulisteiden kuvat

 

 

#Roskattominkaupunki