Tehdään Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

Roskapoliisit

Roskapoliisimme ovat valmiita tekemään Uudestamaasta Suomen roskattomimman paikan olla ja elää! He eivät ole saarnaavia valistajia vaan edistävät asiaa reippaasti ja positiivisesti. Kuka tahansa kaveri-, harrastus-, työ- tai muu porukka voi kutsua roskapoliisin opastamaan kierrätysasioissa.

 • Anne, roskapoliisi-päällikkö
  Olen luonto- ja ympäristöalan taitaja. Minut voit tavata pitämässä roskapoliisin tuokiota, oppaana jätevoimalalla tai Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa. Tai vaikkapa oppaana retkeilykurssilla metsässä.
  Vuosi 2019 on neljäs vuoteni Vantaan Energialla.
 • Heini
  Olen liikunnallinen ja luontoa arvostava roskapoliisi, joka ravintotalousopettajan kokemuksella osaa auttaa muun muassa tähderuokien hyötykäytössä.
 • Marjo
  Työskentelin eläköitymiseeni asti kierrätyksen parissa. Siisti ympäristö ja jätteiden lajittelu ovat minulle hyvin tärkeitä ja olenkin edelleen työskennellyt keikkaluonteisesti lajittelun parissa. Harrastan lukemista ja kesällä mökillä puuhastelua.
 • Suvi
  Olen ympäristökonsultti ja työskennellyt pitkään jätehuollon parissa. Opiskelin vuonna 2014 Piilaaksossa ”maailmanpelastus-yliopistossa” nimeltä Singularity University.
 • Mari
  Koulutukseltani olen luonto-ja ympäristöneuvoja. Minulla on monipuolinen työkokemus ruoan, ihmisten ja hyvinvoinnin parissa. Eläimet, hieno luontomme ja puhtaat vesistömme ovat minulle tärkeitä. Ideoin mielelläni ja seuraan kiertotalouden uusia oivalluksia.
 • Mila
  Roskapoliisin pestin lisäksi työskentelen luonto-ohjaajana ja opiskelen ympäristökasvattajaksi. Pyrin ymmärtämään luonnon merkitystä laaja-alaisesti ja otan toiminnassani aina huomioon ekologiset arvot.
  Pienen lapsen äitinä koen erittäin tärkeänä sen, että tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus samoihin luontokokemuksiin kuin meillä.
Kutsu roskapoliisi kylään ja varaa roskissyyni

Kutsu roskapoliisi kylään ja varaa roskissyyni

Voit kutsua roskapoliisin kylään ja varata roskissyynin varaamalla ajan alla olevasta varauskalenterista. 

Roskissyynissä roskapoliisi tarkistaa taloyhtiösi roskakatoksen ja arvioi sen siisteyden, toimivuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden.

Roskapoliisin vierailu ja roskissyyni ovat kutsujalle maksuttomia. 

Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai kalenterista ei löydy sopivaa aikaa, otathan yhteyttä roskapoliisipaallikko@vantaanenergia.fi

Varauskalenteriin

Julistus

Me Vantaalla harvoin kehumme itseämme. Mutta yhdessä asiassa olemme kerrassaan eteviä. Me Suomen roskattomimmassa kaupungissa osaamme näet lajitella ja kierrättää jätteemme.

JA SEN, MITÄ EMME VOI KIERRÄTTÄÄ, POLTAMME JÄTEVOIMALASSAMME. EIKÄ TURHAAN. KUN ROSKA PALAA, TEEMME SIITÄ KAUKOLÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ.

Ennen sinunkin roskapussisi vietiin kaatopaikalle. Nykyään asiat ovat fi ksummin. Uudellamaalla asuvien sekajäte palaa Vantaan Energian jätevoimalassa. Asuit sitten Hangossa, Loviisassa, Karkkilassa, Helsingissä tai jossain siinä matkan varrella.

ROSKATTOMIN KAUPUNKI ON MEILLE SYDÄMEN ASIA. Siksi me Vantaalla haluamme auttaa naapurikuntiamme ja näyttää esimerkkiä jätteiden
lajittelussa ja kierrätyksessä. Valjastamme avuksi roskapoliiseja, jotka eivät heristä sormea, vaan auttavat iloisella meiningillä. Lisäksi järjestämme roskien lajittelun SM-kisat kesällä 2018.

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

LÄHDE MUKAAN JAKAMALLA LUPAUS KOTIKUNTASI PUOLESTA HASHTAGILLA #ROSKATTOMINKAUPUNKI.

#Roskattominkaupunki