Tehdään Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

Roskapoliisit

Roskapoliisin etäoppitunti

Kutsu roskapoliisi opettamaan sinutkin kierrätyksen guruksi! Opastus on noin tunnin juttutuokio, joka perehdyttää lajittelun, kierrätyksen ja kestävän elämäntavan saloihin.

Tarvitset oppitunnin järjestämiseen internet-yhteyden sekä Skypen tai Teamsin.

Ota yhteys sähköpostilla roskapoliisipäällikköön: roskapoliisipaallikko@vantaanenergia.fi ja sovi oman infosi aikataulu.

 • Anne, roskapoliisi-päällikkö
  Olen luonto- ja ympäristöalan taitaja. Minut voit tavata pitämässä roskapoliisin tuokiota, oppaana jätevoimalalla tai Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa. Tai vaikkapa oppaana retkeilykurssilla metsässä.

 • Heini
  Olen liikunnallinen ja luontoa arvostava roskapoliisi, joka ravintotalousopettajan kokemuksella osaa auttaa muun muassa tähderuokien hyötykäytössä.
 • Marjo
  Työskentelin eläköitymiseeni asti kierrätyksen parissa. Siisti ympäristö ja jätteiden lajittelu ovat minulle hyvin tärkeitä ja olenkin edelleen työskennellyt keikkaluonteisesti lajittelun parissa. Harrastan lukemista ja kesällä mökillä puuhastelua.
 • Suvi
  Olen ympäristökonsultti ja työskennellyt pitkään jätehuollon parissa. Opiskelin vuonna 2014 Piilaaksossa ”maailmanpelastus-yliopistossa” nimeltä Singularity University.
 • Mari
  Koulutukseltani olen luonto-ja ympäristöneuvoja. Minulla on monipuolinen työkokemus ruoan, ihmisten ja hyvinvoinnin parissa. Eläimet, hieno luontomme ja puhtaat vesistömme ovat minulle tärkeitä. Ideoin mielelläni ja seuraan kiertotalouden uusia oivalluksia.
 • Mila
  Ympäristökasvattajana ja pienen lapsen äitinä koen erittäin tärkeänä sen, että tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus samoihin luontokokemuksiin kuin meillä. Roskapoliisin pestin lisäksi työskentelen myös luonto-ohjajana. Toiminnassani pyrin ymmärtämään luonnon merkitystä laaja-alaisesti ja otan aina huomioon ekologiset ja eettiset arvot. Uskon, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa - kestävä tulevaisuus rakennetaan yhdessä.

Julistus

Me Vantaalla harvoin kehumme itseämme. Mutta yhdessä asiassa olemme kerrassaan eteviä. Me Suomen roskattomimmassa kaupungissa osaamme näet lajitella ja kierrättää jätteemme.

JA SEN, MITÄ EMME VOI KIERRÄTTÄÄ, POLTAMME JÄTEVOIMALASSAMME. EIKÄ TURHAAN. KUN ROSKA PALAA, TEEMME SIITÄ KAUKOLÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ.

Ennen sinunkin roskapussisi vietiin kaatopaikalle. Nykyään asiat ovat fi ksummin. Uudellamaalla asuvien sekajäte palaa Vantaan Energian jätevoimalassa. Asuit sitten Hangossa, Loviisassa, Karkkilassa, Helsingissä tai jossain siinä matkan varrella.

ROSKATTOMIN KAUPUNKI ON MEILLE SYDÄMEN ASIA. Siksi me Vantaalla haluamme auttaa naapurikuntiamme ja näyttää esimerkkiä jätteiden
lajittelussa ja kierrätyksessä. Valjastamme avuksi roskapoliiseja, jotka eivät heristä sormea, vaan auttavat iloisella meiningillä. Lisäksi järjestämme roskien lajittelun SM-kisat kesällä 2018.

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

LÄHDE MUKAAN JAKAMALLA LUPAUS KOTIKUNTASI PUOLESTA HASHTAGILLA #ROSKATTOMINKAUPUNKI.

#Roskattominkaupunki