Tehdään Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

Roskapoliisit

Roskapoliisimme ovat valmiita tekemään Uudestamaasta Suomen roskattomimman paikan olla ja elää! He eivät ole saarnaavia valistajia vaan edistävät asiaa reippaasti ja positiivisesti. Kuka tahansa kaveri-, harrastus-, työ- tai muu porukka voi kutsua roskapoliisin opastamaan kierrätysasioissa.

 • Tuula
  Olen intohimoinen kierrättäjä ja kirpputorien kiertäjä. Tavoitteeni on lähes muovipussiton talous, jota ajatellen olen kehitellyt kestopussit hedelmien ostoa varten. Työelämässä olen ollut mukana kehittämässä ympäristöystävällisiä mobiililaitteita erityisesti materiaalinhallinnan ja standardien parissa.
 • Anne, roskapoliisi-päällikkö
  Olen luonto- ja ympäristöalan taitaja. Minut voit tavata pitämässä roskapoliisin tuokiota, oppaana jätevoimalalla tai Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa. Tai vaikkapa oppaana retkeilykurssilla metsässä.
  Vuosi 2019 on neljäs vuoteni Vantaan Energialla.
 • Heini
  Olen liikunnallinen ja luontoa arvostava roskapoliisi, joka ravintotalousopettajan kokemuksella osaa auttaa muun muassa tähderuokien hyötykäytössä.
 • Leila
  Olen luonto- ja ympäristöalan moniosaaja. Vietän mieluiten vapaa-aikaa luonnossa, metsän siimeksessä, pitkospuilla ja tunturissa.
 • Marjo
  Työskentelin eläköitymiseeni asti kierrätyksen parissa. Siisti ympäristö ja jätteiden lajittelu ovat minulle hyvin tärkeitä ja olenkin edelleen työskennellyt keikkaluonteisesti lajittelun parissa. Harrastan lukemista ja kesällä mökillä puuhastelua.
 • Suvi
  Olen ympäristökonsultti ja työskennellyt pitkään jätehuollon parissa. Opiskelin vuonna 2014 Piilaaksossa ”maailmanpelastus-yliopistossa” nimeltä Singularity University.
 • Mari
  Koulutukseltani olen luonto-ja ympäristöneuvoja. Minulla on monipuolinen työkokemus ruoan, ihmisten ja hyvinvoinnin parissa. Eläimet, hieno luontomme ja puhtaat vesistömme ovat minulle tärkeitä. Ideoin mielelläni ja seuraan kiertotalouden uusia oivalluksia.
 • Mila
  Roskapoliisin pestin lisäksi työskentelen luonto-ohjaajana ja opiskelen ympäristökasvattajaksi. Pyrin ymmärtämään luonnon merkitystä laaja-alaisesti ja otan toiminnassani aina huomioon ekologiset arvot.
  Pienen lapsen äitinä koen erittäin tärkeänä sen, että tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus samoihin luontokokemuksiin kuin meillä.

Kutsu roskapoliisi kylään ja varaa roskissyyni

Vantaan Energian roskapoliisi on asiantuntija, joka kiertää Uudellamaalla taloyhtiöissä, kouluissa ja järjestöissä neuvomassa lajittelussa ja kierrätyksessä sekä antaa vinkkejä kestävämpään kulutukseen. Roskapoliisit opettavat vuodessa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Heidän metodinsa on opastaa pilke silmäkulmassa ja positiivisuuden kautta.

Nyt voit lisäksi kutsua roskapoliisin tekemään myös roskissyynin!
Roskissyynissä roskapoliisi tarkistaa taloyhtiösi roskakatoksen ja arvioi sen siisteyden, toimivuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden.

Voit kutsua roskapoliisin kylään ja varata roskissyynin varaamalla ajan alla olevasta varauskalenterista. Huomaathan valita ensin oikean paikkakunnan alasvetovalikosta, joka on kalenterin yläpuolella.

Roskapoliisin vierailu ja roskissyyni ovat kutsujalle maksuttomia. 

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, kalenterista ei löydy sopivaa aikaa tai oma asuinpaikkasi puuttuu kalenterin alasvetovalikosta, otathan yhteyttä roskapoliisipaallikko@vantaanenergia.fi

 

Varauskalenteri
×

Päiväkotien uusioaskartelukisa

Haluamme haastaa kaikki Uudenmaan päiväkodit mukaan uusioaskartelukisaan 29.10.-16.11.2018!

Roskattomin kaupunki on meille Vantaan Energiassa sydämen asia. Siksi haluamme auttaa myös naapurikuntiamme ja näyttää esimerkkiä lajittelussa ja kierrätyksessä. Avuksi olemme valjastaneet roskapoliisit, jotka eivät heristä sormea, vaan opettavat kierrätyksen guruksi iloisella meiningillä. Haluamme lajittelun sujuvan, jotta saamme jätevoimalaamme vain sitä lajiteltua sekajätettä ja kaikki uudelleen hyödynnettävä materiaali menee uudelleen käyttöön. 

Kantavan teemamme lajittelun ja kierrätyksen mukaisesti haluamme nyt haastaa päiväkodit mukaan uusioaskartelukisaan!

Toimi näin

 1. Roskapoliisin nettikalenterista voi varata lajitteluoppitunnin ennen askartelutuokiota: roskattominkaupunki.fi 

 2. Askarrelkaa uusioaskarteluna naamioita. Tarvikkeet uusioaskarteluun voi noutaa Kierrätyskeskuksen ilmaistukusta.

 3. Toimita kuva askarteluista meille 19.-23.11. välisenä aikana. Lähetä kuva verkkosivujemme sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://www.vantaanenergia.fi/kuvakisa/

 4. Kuvien äänestys Vantaan Energian Facebook-sivulla alkaa 26.11. klo 9.00. Kuvia äänestetään tykkäämällä 3.12. klo 13.00. saakka. Voittajaryhmät julkistetaan 3.12. klo 14.00.

 5. 5 eniten tykkäyksiä saanutta kuvaa/ryhmää voittaa ihanan Maapallo-muskarin vierailun.

Kierrätyskeskuksen Maapallo-muskari kutsuu pikkuväen tarinakankaan äärelle musisoimaan, tarinoimaan ja leikkimään. Tarinakankaan äärellä lapsille syntyy ymmärrys yhteisestä maapallostamme, jonka hyvinvointia pitää vaalia. Rytmisoittimet, tarinakankaan kurkistusluukut ja vauhdikkaat leikit pitävät pienten mielenkiinnon yllä. 

Julistus

Me Vantaalla harvoin kehumme itseämme. Mutta yhdessä asiassa olemme kerrassaan eteviä. Me Suomen roskattomimmassa kaupungissa osaamme näet lajitella ja kierrättää jätteemme.

JA SEN, MITÄ EMME VOI KIERRÄTTÄÄ, POLTAMME JÄTEVOIMALASSAMME. EIKÄ TURHAAN. KUN ROSKA PALAA, TEEMME SIITÄ KAUKOLÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ.

Ennen sinunkin roskapussisi vietiin kaatopaikalle. Nykyään asiat ovat fi ksummin. Uudellamaalla asuvien sekajäte palaa Vantaan Energian jätevoimalassa. Asuit sitten Hangossa, Loviisassa, Karkkilassa, Helsingissä tai jossain siinä matkan varrella.

ROSKATTOMIN KAUPUNKI ON MEILLE SYDÄMEN ASIA. Siksi me Vantaalla haluamme auttaa naapurikuntiamme ja näyttää esimerkkiä jätteiden
lajittelussa ja kierrätyksessä. Valjastamme avuksi roskapoliiseja, jotka eivät heristä sormea, vaan auttavat iloisella meiningillä. Lisäksi järjestämme roskien lajittelun SM-kisat kesällä 2018.

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

LÄHDE MUKAAN JAKAMALLA LUPAUS KOTIKUNTASI PUOLESTA HASHTAGILLA #ROSKATTOMINKAUPUNKI.

#Roskattominkaupunki