Tehdään Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

Roskapoliisit

Roskapoliisimme ovat valmiita tekemään Uudestamaasta Suomen roskattomimman paikan olla ja elää! He eivät ole saarnaavia valistajia vaan edistävät asiaa reippaasti ja positiivisesti. Kuka tahansa uusmaalainen kaveri-, harrastus-, työ- tai muu porukka voi kutsua roskapoliisin opastamaan kierrätysasioissa.

 • Tuula
  Nurmijärvi
  Olen intohimoinen kierrättäjä ja kirpputorien kiertäjä. Tavoitteeni on lähes muovipussiton talous, jota ajatellen olen kehitellyt kestopussit hedelmien ostoa varten. Työelämässä olen ollut mukana kehittämässä ympäristöystävällisiä mobiililaitteita erityisesti materiaalinhallinnan ja standardien parissa.
 • Anne, roskapoliisi-päällikkö
  Vantaa/Helsinki
  Olen luonto- ja ympäristöalan taitaja. Minut voit tavata pitämässä roskapoliisin tuokiota, oppaana jätevoimalalla tai Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa. Tai vaikkapa oppaana retkeilykurssilla metsässä.
  Vuosi 2018 on kolmas vuoteni Vantaan Energialla.
 • Heini
  Vantaa/Helsinki
  Olen liikunnallinen ja luontoa arvostava roskapoliisi, joka ravintotalousopettajan kokemuksella osaa auttaa muun muassa tähderuokien hyötykäytössä.
 • Leila
  Vantaa/Espoo
  Olen luonto- ja ympäristöalan moniosaaja. Vietän mieluiten vapaa-aikaa luonnossa, metsän siimeksessä, pitkospuilla ja tunturissa.
 • Marjo
  Vantaa
  Työskentelin eläköitymiseeni asti kierrätyksen parissa. Siisti ympäristö ja jätteiden lajittelu ovat minulle hyvin tärkeitä ja olenkin edelleen työskennellyt keikkaluonteisesti lajittelun parissa. Harrastan lukemista ja kesällä mökillä puuhastelua.
 • Suvi
  Vantaa
  Olen ympäristökonsultti ja työskennellyt pitkään jätehuollon parissa. Opiskelin vuonna 2014 Piilaaksossa ”maailmanpelastus-yliopistossa” nimeltä Singularity University.

Kutsu roskapoliisi kylään ja varaa roskissyyni

Roskapoliisit kiertävät ympäri Uuttamaata ja tekevät ruohonjuuritason työtä roskattomuuden puolesta. He vierailevat muun muassa taloyhtiöissä, naapurustoissa, kouluissa ja yrityksissä kertomassa kierrätyksestä ja roskan kiertokulusta. 

Nyt voit lisäksi kutsua roskapoliisin tekemään roskissyynin!
Roskissyynissä roskapoliisi tarkistaa taloyhtiösi roskakatoksen ja arvioi sen siisteyden, toimivuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden.

Voit kutsua roskapoliisin kylään ja varata roskissyynin varaamalla ajan alla olevasta varauskalenterista. Huomaathan valita ensin oikean paikkakunnan alasvetovalikosta, joka on kalenterin yläpuolella.

Roskapoliisin vierailu ja roskissyyni ovat kutsujalle maksuttomia. 

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, kalenterista ei löydy sopivaa aikaa tai oma asuinpaikkasi puuttuu kalenterin alasvetovalikosta, otathan yhteyttä roskapoliisipaallikko@vantaanenergia.fi

 

Varauskalenteri
×

Lettukestit

Tarjoamme kaikille lokakuuksi 2018 roskissyynin varanneille taloyhtiöille lettukestit!

Roskapoliisimme keikkailevat ahkerasti ympäri Uuttamaata opettaakseen meidät kaikki kierrätyksen ja lajittelun guruiksi. Roskapoliisin opastuskeikan oheen voit varata taloyhtiöllesi roskissyynin. Roskissyynissä roskapoliisi tarkistaa taloyhtiösi roskakatoksen ja arvioi sen siisteyden, toimivuuden, turvallisuuden ja taloudellisuuden.

Voit varata roskissyynin yllä olevasta varauskalenterista. Kaikki 30.9. mennessä lokakuuksi 2018 roskissyynin varanneet taloyhtiöt saavat lettukestit.

Lettukestit tarkoittavat 5 kpl 250 g lettu- ja vohvelitaikinapusseja ja 1 kg hillopurkin hankkimista taloyhtiön pihatalkoisiin. 

Roskapoliisi tuo lettutaikina-aineet vierailleessaan taloyhtiössä tekemässä roskissyynin. Ei kun herkuttelemaan!

Julistus

Me Vantaalla harvoin kehumme itseämme. Mutta yhdessä asiassa olemme kerrassaan eteviä. Me Suomen roskattomimmassa kaupungissa osaamme näet lajitella ja kierrättää jätteemme.

JA SEN, MITÄ EMME VOI KIERRÄTTÄÄ, POLTAMME JÄTEVOIMALASSAMME. EIKÄ TURHAAN. KUN ROSKA PALAA, TEEMME SIITÄ KAUKOLÄMPÖÄ JA SÄHKÖÄ.

Ennen sinunkin roskapussisi vietiin kaatopaikalle. Nykyään asiat ovat fi ksummin. Uudellamaalla asuvien sekajäte palaa Vantaan Energian jätevoimalassa. Asuit sitten Hangossa, Loviisassa, Karkkilassa, Helsingissä tai jossain siinä matkan varrella.

ROSKATTOMIN KAUPUNKI ON MEILLE SYDÄMEN ASIA. Siksi me Vantaalla haluamme auttaa naapurikuntiamme ja näyttää esimerkkiä jätteiden
lajittelussa ja kierrätyksessä. Valjastamme avuksi roskapoliiseja, jotka eivät heristä sormea, vaan auttavat iloisella meiningillä. Lisäksi järjestämme roskien lajittelun SM-kisat kesällä 2018.

Haastamme Uudenmaan kunnat ja niiden asukkaat mukaan #roskattominkaupunki-talkoisiin. Tehdään naapurustoistamme yhdessä roskattomampi paikka elää ja asua!

LÄHDE MUKAAN JAKAMALLA LUPAUS KOTIKUNTASI PUOLESTA HASHTAGILLA #ROSKATTOMINKAUPUNKI.

#Roskattominkaupunki