Siirry sisältöön

Pääkirjoitus: Tervehdys Vantaa!

Olen Aksel Danielson ja olen elokuussa tullut mukaan vahvistamaan Vantaan Energian myynti- ja asiakastiimiä. Ehkä muutama sana omasta taustastani on paikallaan, niin ymmärrätte paremmin, mikä minut ajoi Vantaan Energian palvelukseen.

Minulla on pitkä historia lämpöpumppupuolella, jossa tarjosin lämpöpumppuratkaisuja koko Suomen alueella. Noilta vuosilta muistan hyvin sen, miten kovin haastavaa sopimusten tekeminen nimenomaan Vantaan alueella oli. Syynä oli muuhun maahan verrattuna todella edullinen ja vakaahintainen kaukolämpö. Vantaan alue erottuu muusta Suomesta siinä, että täällä lämpöpumppuratkaisut ovat äärimmäisen harvoin taloudellisesti kannattavia ratkaisuja. Aiheesta on tehty ihan tutkimuskin, johon voit tutustua tästä lisää.

Tästä päästäänkin omaan intohimooni ja siihen, miksi odotan työskentelyä Vantaan Energian palveluksessa erityisellä innolla. Vantaalla on vuosia investoitu uusiin teknologioihin, kehitystyöhön ja innovaatioihin. Tämä työ mahdollistaa tänä päivänä selvästi muuta pääkaupunkiseutua edullisemmat hinnat Vantaan Energian asiakkaille. Voin jo lyhyen kokemuksen jälkeen sanoa, että Vantaan Energialla olen päässyt töihin perinteisen lämpöyhtiön sijaan edistykselliseen kiertotalousenergiayhtiöön. Erityisen innostunut olen siitä, että täällä on panostettu kehitystiimiin ja meillä työskentelee esimerkiksi diplomi-insinöörejä, jotka pystyvät tuottamaan haastaviakin laskelmia aina hybridiratkaisuihin saakka. Nämä luotettavat ja läpinäkyvät laskelmat auttavat meitä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

Verkostoituminen ja erilaiset keskustelut ovat itselleni tämän työn suola. Vantaan Energia tekee lukuisia asioita hyvin eri tavalla, kuin muut lämpöyhtiöt ja näistä edistyksellisistä ratkaisuista kertominen on insinööritaustaiselle miehelle kiehtova asia. Luulen, että monelle asiakkaalle, päättäjälle, isännöitsijälle tai vantaalaiselle ei ole vielä aivan selvää mitä me teemme. Perinteisen lämpöyhtiön sijaan olemme moderni toimija, jolta löytyy kaikki lämmityksen ja jäähdytyksen ratkaisut teknologiasta riippumatta. Ja kaiken tämän me pystymme tarjoamaan pääkaupunkiseudun edullisimpaan hintaan. Siitä tunnen jopa jonkinlaista ylpeyttä.

Lämmityskauteen vailla yllätyksiä

Näin talven ja lämmityskauden lähestyessä annan ilmaisen vinkin kaikille kaukolämmön piirissä asuville. Suosittelen lämpimästi tarkistamaan lämmönjakokeskuksen ja sen laitteiston kunnon ennen lämmityskauden alkua, näin vältytään yllätyksiltä. Lämmönjakokeskus olisi ikään katsomatta hyvä tarkastaa kerran vuodessa ja asettaa säädöt kohdalleen. Tällä tavalla lämmityksen suhteen ei tule yllätyksiä ja säädöt takaavat, että lämmityksen kustannukset pysyvät edullisina. Tässä uutiskirjeen artikkelissä kerron tarkemmin lämmönjakokeskuksen tarkistamisesta.

Silloin kun en ole puhumassa kaukolämmöstä ja jäähdytyksestä minut löytää usein luonnosta liikkumasta. Erityisesti perhokalastus on luontoharrastuksista itselleni kaikkein rakkain. Kalamies ei perinteisesti paljasta omia vakiopaikkojaan, mutta omia suosikkejani ovat Vantaanjoen varressa sijaitsevat kalastuspaikat sekä esimerkiksi Nukarinkoski Nurmijärven pohjoisosassa.

Olen Vantaalla teitä varten, ota yhteyttä matalalla kynnyksellä, mikäli mitkä tahansa lämmitykseen tai jäähdytykseen liittyvät asiat mietityttävät.

Aksel Danielson
Myyntipäällikkö
puh. 044 729 6954
s-posti: aksel.danielson@vantaanenergia.fi