Siirry sisältöön

Muuttajan must-lista

Muuttaja muista my%C3%B6s s%C3%A4hk%C3%B6sopimuksesi

Muuttaminen – mikä ihana uusi alku, syy luopua kaikesta ylimääräisestä tavarasta, kimmoke päivittää kaikki nuhjaantuneet kalusteet ja muutenkin pistää moni asia uuteen uskoon. Näinhän moni miettii muuton alla. Todellisuudessa muuttaminen on kuitenkin usein stressaavaa aikaa. 

Hoidettavia ja muistettavia asioita on yllättävän paljon – ja usein se muuttopäiväkin koittaa ennen kuin yhtään kaappia on siivottu.

Vaikka tinkisit tavaroiden konmarituksesta ja ruokakaapit tyhjentävästä kokkaamisesta, tässä kolme muistettavaa asiaa, jotka varmistavat sujuvan muuton.

  1. Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postille. Ilmoituksen teet helposti verkossa: http://www.posti.fi/muuttoilmoitus/ Muista tehdä muuttoilmoitus myös uuden asunnon isännöitsijälle.
  2. Siirrä sähkösopimus: sähköt siirtyvät mukanasi, muutitpa minne päin Suomea tahansa, kunhan muistat ilmoittaa olla yhteydessä sähköyhtiöösi viimeistään kaksi päivää ennen muuttoa.
    Päivitä tästä sähkösopimuksesi
  3. Hanki muuttolaatikot ja sovi muuttoavusta. Hyvä nyrkkisääntö on varata 1 muuttolaatikko asuinneliötä kohden.

Jotta arki lähtee sujumaan myös uudessa asunnossa, kannattaa ajoissa muistaa siirtää myös internet-yhteys ja päivittää kotivakuutus vastaamaan uuden asunnon tarpeita. Ja jos vielä on aikaa ja energiaa, ei kaappien, vinttikomeron ja kellarin inventoiminen ole ollenkaan huonompi ajatus.