Siirry sisältöön

Strategia: Hiilinegatiivinen energiantuotanto vuonna 2030

Vantaan Energian strategisena tavoitteena on hiilinegatiivinen energiantuotanto vuonna 2030. Päästöjä vähennetään lukuisilla hankkeilla, joista merkittävimmät ovat nyt toteutusvaiheeseen siirtyvä Lämmön kausivarasto ”Varanto” sekä erilaiset sähköiseen lämmitykseen ja hukkalämpöihin perustuvat hankkeet. Hiilinegatiivisuuden saavuttaminen edellyttää hiilidioksidin talteenottoa, jota selvitetään parhaillaan.

Varannoksi nimetty Lämmön kausivarasto on suunnitelmamme keskeisin hanke. Sen ansiosta meitä voimme tehdä vähemmästä enemmän, kun aiemmin hukkaan mennyttä lämpöä on mahdollista varastoida. Varannon ansioista voimme rakentaa Vantaalle ”lämmityksen hybridijärjestelmän”, joka mahdollistaa kilpailukykyisimmän tavan lämmittää hiilineutraalisti.

Lämpöä tuottava järjestelmämme tulee olemaan jatkossa kuin hybridiauto: se toimii välillä sähköllä, välillä muilla tuotantotavoilla. Kaukolämpöverkkomme toimii voimansiirtona ja sitä ohjataan älykkäällä ohjauksella. Tällä tavoin voimme turvata edullisen ja vakaan hinnan asiakkaillemme samalla kun pääsemme päästöistä eroon.