Siirry sisältöön

Lue Tarja Hellsténin blogikirjoitus aiheesta hiilineutraalius on ainoa vaihtoehtomme!

VE blogikuvaus 05 2018 5

Tarja Hellstén on Vantaan Energian myynti- ja asiakkuuspäällikkö ja intohimoinen aurinkoenergian, sähköautoilun ja älykkään energiankäytön puolestapuhuja. 

Lue blogistamme Tarjan ratkaisut ilmastonmuutoksen hillitsemiseen sekä mietteet aurinkopaneelien hankinnasta:

”Valtaosa maailman suurkaupungeista on rakennettu rantavyöhykkeille. Lämpötilan nousu 2 asteella aiheuttaisi meren pinnan kohoamisen 6 metrillä, joka upottaisi 275 miljoonan ihmisen kodin*. Upeita kaupunkeja kuten Rio de Janeiro, Miami, Osaka ja Shanghai jäisi veden alle. Tämän lisäksi lämpeneminen vaikuttaa rajusti sääilmiöihin, ruuantuotantoon, sairauksien leviämiseen ja elinolosuhteisiin kaikkialla. Viimeisimmät helteet ja poikkeavat säätilat ovat tuore todiste tästä kehityksestä. Mitä siis voimme tehdä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi? Minun mielestäni sähköinen liikenne on yksi tärkeä osa työkalupakkia ja aurinkoenergia toinen.

Minä uskon aurinkoenergiaan ja mielestäni aurinkosähköjärjestelmät ovat kannattava investointi. Hankintaa tehtäessä takaisinmaksuajan tarkastelu on väärä kriteeri. Koska puhutaan hankinnasta, jonka käyttöikä on vähintään 30 vuotta, on syytä tarkastella hankintaa koko elinkaaren ajalta. Mieluummin puhunkin sijoitetun pääoman tuotosta aurinkopaneelihankinnan yhteydessä. Tuotto on usein jopa 7 % luokkaa. Saako nykyään mistään parempaa tuottoa sijoittamilleen rahoille?”

Lue koko Tarjan teksti Hiilikädenjäljillä-blogistamme