Siirry sisältöön

Loihdi terassille tunnelmavalaistus elokuun iltoihin

Uutiskirje Puutarhavalot 2000px

Mikä olisikaan mukavampaa kuin nauttia hämärtyvistä elokuun illoista ulkona, kun illat ovat vielä lämpimiä! Pihan ja terassin tunnelma on parhaimmillaan loppukesän ja alkusyksyn pimenevissä illoissa. Oikeanlaisella valaistuksella piha- ja terassikautta voi jatkaa pidemmällekin syksyyn – niin kauan kuin itse vain ulkona tarkenee. Mitä ulkovalaistuksessa kannattaa ottaa huomioon?

Avoterassille sopivat LED-valot

Uutiskirje_Puutarhavalot3LED-valosarjat ovat oivallinen ratkaisu avoterassille. LED-valojen etuna on vähäinen virrankulutus sekä mahdollisuus kytkeä yhteen virtalähteeseen useampiakin valoja. IP-44-luokan valosarjat sietävät myös hyvin kosteutta. Helppokäyttöisen LED-valonauhan asentamiseen ei tarvita edes sähköasentajaa.

LED-valot voi asentaa joko terassin laudoitukseen tai ripustaa seinille tai terassikaiteisiin – vain mielikuvitus on rajana. Valon sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota – lämmin sävy luo pehmeän tunnelman. Enemmän valotehoa saat valitsemalla LED-valonheittimen, jolla voi myös korostaa haluttuja yksityiskohtia. LED-pylväsvalaisimia voi asentaa vaikkapa suuremman terassin ympärille.

Katettu tai lasitettu terassi

Uutiskirje_Puutarhavalot4Katetulle tai lasitetulle terassille sopivien valojen valikoima on laajempi, sillä valaisimet ovat suurimmalta osin suojassa kosteudelta. Seinävalaisimien lisäksi katetulle terassille sopivat LED-sisustusvalot tai valoverkot. Terassivaloa valitessa on hyvä huomioida, ettei valaistus poikkea liikaa sisätilojen valaistuksesta, sillä liian iso kontrasti voi ärsyttää silmiä. Mikäli naapurit ovat lähellä, suuntaa valot niin, etteivät ne häiritse muita.

Pihan sähköttömät valonlähteet

Uutiskirje_Puutarhavalot2Laajemman pihavalaistuksen toteutus vaatii kaapeleiden vetämistä maahan ja sähkötöitä. Helpot lisävalot terassille ja pihalle saa valitsemalla valaisimia, joissa on aurinkokennolla varustettu akku. Näin säästyy myös sähköä! Kohdentamalla valon johonkin yksityiskohtaan kuten kasveihin, puunrunkoon, kiviin tai kallionreunaan, saa puutarhasta esille kauniita piirteitä, jotka päivänvalossa eivät erotu. Näin pihasta saa uusia puolia esille aina ilta-aikaan.

Tuntuuko siltä, ettei pelkkä valo riitä? Katso hyödylliset vinkit terassin lämmitykseen!