Siirry sisältöön

Yleisen kustannustason noususta johtuen kaukolämmön hinta nousee Vantaalla 1.11.2022 alkaen 9 prosenttia. Vantaalainen kaukolämpö säilyy silti pääkaupunkiseudun edullisimpana.

kaukolampo3

Kaukolämmön hinta nousee Vantaalla 1.11.2022 alkaen 9 prosenttia. Hinnankorotus johtuu yleisestä kustannustason noususta. Korotuksesta huolimatta vantaalainen kaukolämpö säilyy pääkaupunkiseudun edullisimpana. Vantaan Energia on luopumassa nopealla aikataululla fossiilisten polttoaineiden käytöstä energiantuotannossa, joka mahdollistaa kaukolämmön hinnan säilymisen vakaana myös pitkälle tulevaisuuteen.

Hinnankorotus kohdistuu kaukolämmön energia- ja energiajärjestelmämaksuun ja nostaa näin kaukolämmön kokonaiskustannusta yhteensä 9 prosenttia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tyypillisessä 80 neliön kerrostalohuoneistossa 4 euron korotusta kuukaudessa. Hinnankorotus ei koske pientaloja, kuten omakotitalot, paritalot ja pienet rivitaloyhtiöt.

– Vantaan Energian tuottama kaukolämpö säilyttää silti asemansa pääkaupunkiseudun edullisimpana ja Suomen edullisimpien joukossa. Lisäksi sen hinta on hyvin kilpailukykyinen verrattuna muihin lämmitysmuotoihin, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Vantaan Energia on kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka on erikoistunut kierrätyspolttoaineiden hyödyntämiseen lämmöntuotannossa. Vantaalla kuluttajien sekajäte, kaupan ja teollisuuden energiajäte sekä kotimainen hake ja kierrätyspuu palaavat lämpönä takaisin kiinteistöihin lämmittäen jopa 90 % Vantaan kiinteistöistä kodeista kouluihin. Kierrätyspolttoaineiden sekä tulevien hiilineutraalien investointien avulla Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

– Vantaalainen kaukolämpö on edullisuuden lisäksi luotettava ja huoleton lämmitysvaihtoehto. Sitä ei tarvitse muistaa huoltaa tai tilata. Voi vain keskittyä nauttimaan vaivattomasta asumisesta. Monipuolinen ja joustava lämmöntuotantokapasiteettimme on takaamassa lämmön toimitusvarmuuden vantaalaisille myös tulevana talvikautena, summaa Wallin Vantaan Energian kaukolämmön etuja.

Lisätietoja

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy
matti.wallin@vantaanenergia.fi
p. 044 723 5782

Lisätietoja ja hinnastot 

Asiakaspalvelumme palvelee sinua numerossa 09 829 0376 ma-to 8-16 ja pe 9-16.

VE Infograafi Hintaennuste

Lähteet: Yhtiöiden julkiset hintatiedot, Tilastokeskus, Euroopan keskuspankki, Nordpool, Nasdaq, toteutetut maalämpohankkeet, Vantaan Energian analyysi