Siirry sisältöön

Kaukolämmön perusmaksu nousee ja energiamaksu laskee.

VE kuvaukset 11 12 2017 Valmiit Kokonaisuus3 3 2000

Nostamme kaukolämmön perusmaksua 1.7.2019 alkaen 9 %. Samalla alennamme syys-, kevät- ja talviajan energiamaksuja, joten hintamuutoksella ei ole pääsääntöisesti asiakkaalle kustannusvaikutusta. Asiakaskohtaiset pienet muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. 

Vantaalainen kaukolämpö on Suomen edullisimpien joukossa kokonaishinnaltaan ja kesähinnaltaan Suomen edullisinta.

Haemme aktiivisesti ja kokeilemme ennakkoluulottomasti parhaita mahdollisia keinoja tuottaa kaukolämpöä fiksusti, innovatiivisesti ja kestävästi

Aiomme pudottaa hiilidioksidipäästömme lähivuosina murto-osaan aiemmasta ja kivihiilestä luovumme vuoteen 2025 mennessä. Tähän päästään määrätietoisesti askel askeleelta.

Ensimmäinen askel oli jätevoimalamme, joka tuottaa sähköä ja kaukolämpöä 1,5 miljoonan suomalaisen lajitellusta sekajätteestä. Jätevoimalan käyttöönoton myötä energiantuotannon hiilidioksidipäästömme laskivat 30 prosenttia ja fossiilisten tuontipolttoaineiden käyttö Vantaalla väheni 40 prosenttia.

Toinen askel oli Martinlaakson voimalaitoksella muutostyö, jossa muutimme vanhan maakaasu- ja öljykäyttöisen voimalaitososan biovoimalaksi. Jätevoimala ja biovoimala yhdessä tiputtivat hiilidioksidipäästömme puoleen niiden käyttöönottoa edeltäneestä tasosta sekä vähensivät fossiilisten polttoaineiden käyttöä 60 prosenttia.

Nyt suunnittelemme jätevoimalan laajennusta, sillä yrityssektorijätteisiin keskittyvälle jätevoimalalle on alueellamme selkeä tarve. Pääkaupunkiseudulla syntyvää, kierrätykseen kelpaamatonta kaupan- ja teollisuuden jätettä viedään tällä hetkellä Viroon ja Ruotsiin, ja samaan aikaan Suomessa käytetään kivihiiltä ja maakaasua energiantuotannon tarpeisiin.

Jätevoimalan laajennuksesta tulisi yksi merkittävimmistä ilmastopanostuksistamme. Se turvaisi edullisen vantaalaisten kaukolämmön ja vähentäisi merkittävästi kivihiilen ja muiden fossiilisten polttoaineiden tarvetta.

Kolmas askel kohti kivihiiletöntä energiantuotantoa on hukkalämmön käyttö. Olemme mukana selvittämässä Nesteen ja Borealiksen laitoksilta muodostuvan hukkalämmön käyttömahdollisuuksia kaukolämpönä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi olemme aktiivisesti mukana uusien teknologioiden, hajautetun tuotannon ja energian varastoinnin tutkimushankkeissa ja tartumme niistä selvitysten pohjalta lupaavimpiin.

Lue lisää

Kaukolämmön hinnastot