Siirry sisältöön

Asunto-osakeyhtiö Kaarenkanto hyödyntää Huoleton energiapäivitys -palvelua taloyhtiön energiatehokkuuden optimoinnissa

lampo1

Asunto-osakeyhtiö Kaarenkanto valitsi Vantaan Energian Huoleton energiapäivitys -palvelun optimoimaan taloyhtiön energiatehokkuutta sekä tuomaan näin säästöjä asumiskustannuksiin ja pienentämään lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Palvelun käyttöönotossa taloyhtiöön asennettiin älykäs etäyhteydellä toimiva lämmönsäädin sekä huoneistokohtaisia antureita. Lämmönsäätimen ja antureiden avulla taloyhtiön lämmitystä ohjataan nyt reaaliaikaisesti huonelämpötilojen mukaan. Huoneistokohtaiset anturit antavat lämmönsäätimelle tiedon taloyhtiön huonelämpötilojen keskiarvosta. Mikäli automaatio huomaa keskiarvon alittuneen tai ylittyneen, se tekee tarvittavat toimenpiteet lämpötilan saattamiseksi takaisin keskiarvoon ja varmistaa näin asumismukavuuden säilymisen tasaisena.

– On mahtavaa ja mielenkiintoista päästä testaamaan Vantaan Energian uutta Huoleton energiapäivitys
-palvelua noin vuoden mittaisella kokeilulla. Toivomme saavuttavamme konkreettisia hyötyjä taloyhtiöllemme. Toivomme saavamme esimerkiksi paremman ja lähes reaaliaikaisen näkyvyyden kiinteistön energiatehokkuuden nykytilaan ja pyrimme saavuttamaan säästöjä lämmityskustannuksissa ja näin laskemaan taloyhtiömme hiilijalanjälkeä yhteistyössä Vantaan Energian kanssa, kertovat asunto-osakeyhtiö Kaarenkannon hallituksen yhteyshenkilöt Jorma Stenius ja Petri Kuossari.

Tekniikan lisäksi Huoleton energiapäivitys -palvelu tarjoaa reaaliaikaisen näkymän taloyhtiön lämmitysjärjestelmään verkkopalvelun avulla, josta esimerkiksi taloyhtiön vastuuhenkilöt, kuten hallituksen jäsenet, isännöitsijä ja huoltoyhtiön edustaja voivat seurata lämmitysjärjestelmän tilaa. Mahdollisissa vikatilanteissa verkkopalvelusta lähtee automaattisesti tieto huoltoyhtiölle ja huoltoyhtiö voi tarkistaa taloyhtiön lämmönsäätimen ja antureiden tilanteen nopeasti verkkopalvelusta etäyhteyden avulla. Tämä nopeuttaa huoltotoimenpiteitä sekä mahdollistaa turhien huoltokäyntien karsimisen.

Huoleton energiapäivitys -palvelu on monipuolinen kokonaisuus, jonka sisältö räätälöidään aina jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Palvelun ytimessä ovat kiinteistöjen energiankulutusta teknisesti tehostavat toimenpiteet, mutta palvelussa on mukana myös erinomainen verkkopalvelu taloyhtiön lämmönkulutuksen aktiivisen seurantaan. Lisäksi palveluun voi kuulua tarpeen vaatiessa esimerkiksi oma kiinteistökohtainen lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmä, jossa kiinteistöön tuotetaan jäähdytystä ja lämmitystä samalla laitteella kustannustehokkaasti.

– Huoleton energiapäivitys -palvelun avulla tarjoamme asiakkaillemme helpon ja edullisen tavan parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta. Palvelussa etsitään yhteistyössä kunkin kiinteistön parhaat keinot säästää energiaa. Lisäksi palveluun sisältyy aina taloyhtiön lämmityksen vaihtaminen Uusiolämmöksi, jonka avulla taloyhtiö voi muuttaa lämmityksensä kertaheitolla uusiutuvaksi, kertoo Vantaan Energian kehityspäällikkö Jukka Heino.

Koska jokainen kiinteistö on yksilö, on Huoleton energiapäivitys -palvelun käyttöönotto hyvä aloittaa katselmuksella kiinteistön energiatehokkuuden nykytilanteesta. Tähän tarpeeseen Vantaan Energia tarjoaa Etevä energiaetsivä -palvelua, joka selvittää kiinteistön energiatehokkuuden tilanteen ja ehdottaa parannustoimenpiteitä, joita Huoleton energiapäivitys -palvelussa voidaan toteuttaa.

Lisätietoja

Jukka Heino
kehityspäällikkö, Energiapalvelut
Vantaan Energia Oy
+ 358 050 475 7994
jukka.heino@vantaanenergia.fi

Lue lisää Huoleton energiapäivitys ja Etevä energiaetsivä -palveluista