Siirry sisältöön

Ei ole syytä huoleen, Vantaan Energian kaukolämpö on jatkossakin koko pääkaupunkiseudun edullisinta

vantaanenergia virtanen ismo webres 3

Lämmityskauden ollessa käynnissä keskustelu energia-asioiden ympärillä käy kuumana. Vaikka pääkaupunkiseudulla on nähty jo koviakin hintapiikkejä lupaa myyntipäällikkö Ismo Virtanen Vantaan Energian asiakkaiden olevan suojassa tältä ilmiöltä. 

– Olemme seuranneet kirjoittelua hinnasta mediassa ja nähneet todella kovia hintoja jo nyt. Vantaan Energian asiakkailla ei kuitenkaan ole hätää. Vantaan Energian kaukolämpö on maailmantilanteesta huolimatta koko pääkaupunkiseudun edullisinta. Lisäksi meidän kaukolämpömme on äärimmäisen vakaahintaista, eikä heilahteluja ole odotettavissa jatkossakaan.

Tällä hetkellä todella suosittu pörssisähkö on opettanut ihmiset seuraamaan kuukausitason sijaan hintaa jopa tunnin tarkkuudella. Tuntikohtainen hinnoittelu siirtää vastuuta kuluttajalle ja ohjaa ajoittamaan omaa toimintaa tietyille tunneille. Tällaista hintojen heilahtelua ei kaukolämmön osalta ole luvassa. Kaukolämpöasiakkaana voit keskittyä seuraamisen ja aikatauluttamisen sijaan nauttimaan elämästä.

Raportointikansiosta tukea oman lämmitysbudjetin laatimiseen

Myyntiryhmänpäällikkö Ismo Virtanen antaa budjetoinnista kiinnostuneille helpon vinkin, jolla omaa kulutusta voi ennakoida ja laskea budjetin kokonaisen lämmityskauden ajalle.

– Meillä jokainen asiakas voi tutustua omaan kulutukseensa Vantaan Energian Raportointikansio-nimisestä palvelusta. Sieltä näkee jokaisen kohteen kulutustiedot, kulutetut gigawatit sekä euromääräiset tiedot. Kun oma kulutus on tiedossa voi hinnastostamme kätevästi tarkistaa hinnan ja laskea oman kulutuksen tulevan hinnan esimerkiksi puoleksi vuodeksi eteenpäin. Mikäli kaukolämmön hintaa haluaa tarkastella pidemmällä aikajänteellä suhteessa muihin lämmitysmuotoihin, sen voi tarkistaa Vantaan Energian kaukolämmön hintaennusteesta.   

Muistilista:

1) Katso oma kulutuksesi menneeltä lämmityskaudelta.

2) Tarkista kaukolämmön hinta Vantaan Energian hinnastosta.

3) Näillä tiedoilla voit laskea budjetin tulevasta lämmityskaudesta jo ennakkoon 

Vantaalla kaukolämpö on Vantaan Energian tuotantorakenteen ansiosta hinnaltaan vakaata, eikä se heittele tunnin, päivän tai viikon mukaan. Ennuste auttaa katsomaan esimerkiksi talven hinnan jo nyt ja varaamaan oikean määrän budjettia lämmitykseen. Raportointikansio on maksuton palvelu kaikille Vantaan Energian asiakkaille. Jos et ole vielä kirjautunut palveluun, niin täältä pääset hankkimaan tunnukset.

Viisaat valinnat arjessa ratkaisevat

Vakaasta ja edullisesta hinnasta huolimatta jokainen meistä voi tehdä lämmön kulutuksen kannalta kestäviä valintoja. Kaukolämmön osalta kulutusta voi pienentää ja ympäristöä säästää esimerkiksi pitämällä suihkussa käynnit lyhyinä ja säätämällä huoneiden sisälämpötilat kohtuullisiksi myös talvella.

Vantaan edullinen kaukolämpö on myös monen hybridiratkaisuun luottavan lämmittäjän pelastus. Kun sähkön hinnat nousevat voi viisas isännöitsijä tehdä merkittävän säästön kaukolämmön avulla, Virtanen vinkkaa.

– Hybridikohteessa voi olla taloudellisinta laittaa sähköä käyttävä lämpöpumppu pois päältä kalliiden tuntien ajaksi ja antaa kaukolämmön lämmittää kiinteistöä. Vantaalla on kymmeniä asuintaloja, joissa tällainen tilanne voisi tulla kyseeseen. Tällaisen hybridikohteen isännöitsijä voisi laskea kannattavuuden jakamalla sähkön spottihinnan lämpöpumpun energiatehokkuusarvolla. Jos sähkön spot-hinta on esimerkiksi 180 €/megawattitunti ja se jaetaan kolmella, tulee lämmön hinnaksi 60 €/MWh ja tämä vielä ilman sähkönsiirtokustannusta ja veroa. Kaukolämmön hinta esimerkiksi peruslämpötuotteessa on joulu-helmikuussa 58,39 € sisältäen veron, joten voidaan todeta, että kaukolämmöllä lämmittäminen tuo selvää säästöä, Virtanen laskelmoi.