Siirry sisältöön

Ympäristöystävällisyys syntyy pienien tekojen ja valintojen kautta

VE kuluttajauutiskirje 0210199

Aira Päivöke on jo pitkään ollut kiinnostunut ympäristö- ja energia-asioista. Kiinnostus ympäristöasioihin Airalla lähti jo lukioaikana, mikä ajoi myös opiskelemaan kasvifysiologiksi. Mielenkiinto energia-asioihin sai sysäyksen työskentelystä polttoainealkoholitutkimuksessa maailman toisella puolella. ‘’Ympäristöasiat ovat kulkeneet mukanani ikään kuin punaisena lankana koko elämän, aina opiskeluajoista koko työuran läpi’’, toteaa Aira.

Aira itse pyrkii ottamaan päästöjen vähentämisen arjessaan huomioon muun muassa kierrättämällä kaiken mahdollisen ja hankkimalla kierrätystä varten erilliset astiat. Lisäksi Aira seuraa säännöllisesti omaa sähkönkulutustaan, jossa Vantaan Energian lähettämä sähkön kulutustilasto on ollut hyödyllinen. Autolla ajamisen sijasta bussi- ja juna-aikataulut kulkevat Airan mukana, jotta matka Sipoosta Helsinkiin kulkisi mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.

Aira uskoo vahvasti siihen, että yhdellä ihmisellä ja omilla valinnoilla on ympäristöasioissa suuri merkitys. Hän kannustaakin kaikkia pohtimaan omia ympäristötekoja ja valintoja omakohtaisesti ja kriittisesti ympäristön näkökulmasta: ‘’Yksilön omien tekojen merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa ei tule vähätellä. Vaikka olemme pieni kansakunta, meillä on suuri rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa.’’

Hiilikädenjälki kuvaa organisaation tai yksilön aikaansaamaa positiivista vaikutusta ilmastopäästöihin. Asiakkaat hiilikädenjälkeä kasvattamassa -juttusarja kertoo asiakkaidemme teoista omien ilmastopäästöjen vähentämisessä. Juttusarjassa asiakkaamme jakavat vinkkejä muun muassa helppoihin arjen ratkaisuihin, kierrättämiseen ja kestäviin valintoihin liittyen.