Siirry sisältöön

Ympäristöystävällistä dataa tarjolla! Palvelinkeskuksen hukkalämpöä lämpöverkkoomme!

Kiinteistö_energiatehokkuus

Ficolo investoi 50 miljoonaa euroa Suomen ensimmäiseen hiilineutraaliin datakeskukseen, ja alkaa myydä Vantaan Energialle pilvipalvelukeskuksensa hukkalämpöä.

Ficolon pilvipalvelukeskus on Suomen ensimmäinen hiilineutraali ja päästöllisiä energioita korvaava datakeskus, joka on myös saanut ensimmäisenä suomalaisena ”Dark Green” -luokituksen.

” On hienoa olla mukana ympäristötalkoissa ja samalla investoida kasvuun ”, toteaa Ficolon toimitusjohtaja, Seppo Ihalainen.

” Julkinen keskustelu on pyörinyt paljon yksittäisten kansalaisten elintapojen ja poliittisen päätöksenteon ympärillä. Halusimme havahduttaa uudella investoinnillamme myös liike-elämän laajaa vastuuta ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Uusi pilvipalvelukeskuksemme toimii 100 prosenttisesti uusiutuvalla energialla ja lämmön uudelleenkäytöllä. Käytämme myös vedetöntä aktiivista palontorjuntaa ja olemme jo siinä pisteessä, että voimme myydä hukkalämpöä takaisin Vantaan Energialle”, Ihalainen jatkaa.

Vantaan Energia on sitoutunut lopettamaan kivihiilen käytön jo vuonna 2022 ja hukkalämpöjen hyödyntäminen on osa tätä suunnitelmaa.
” On hienoa aloittaa vuosikymmen yhteistyössä Ficolon kanssa – emme tahdo vain puhua ilmastonmuutoksen estämisestä, tahdomme olla muutoksentekijä ”, toteaa Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

Vantaa on sitoutunut olemaan hiilineutraali kaupunki vuonna 2030. Se merkitsee mittavia vähennyksiä tämänhetkisiin päästöihin, joista valtaosa muodostuu liikenteestä ja rakennusten lämmityksestä.

” Tavoitteeseen päästään vain yhteistyöllä. Kestäviä valintoja tarvitaan paitsi kaupunkiorganisaatiolta itseltään, myös vantaalaisilta asukkailta ja yrityksiltä. Ficolon investointi ja Vantaan Energian yhteistyö edistää upeasti tätä tavoitetta ja on erittäin tervetullut Vantaalle ”, toteaa Vantaan kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Kari.

Tee ilmastoteko paremman huomisen puolesta ja myy hukkalämpösi kiertoon avoimeen kaukolämpöverkkoomme

Tiesitkö, että lähes mikä tahansa vantaalainen taloyhtiö, kiinteistö tai tuotantolaitos voi olla energiantuottaja avoimessa kaukolämpöverkossamme? Jos kiinteistössäsi syntyy läjäpäin hukkalämpöä, ota meihin yhteyttä ja ostamme ylimääräiset lämmöt pois. Viemme hukkalämmön kaukolämpöverkkoomme, jolla lämmitämme Vantaan alueen rakennuksia. 

Lue lisää