Siirry sisältöön

Voit ilmoittaa katuvalojen viat sähköisellä lomakkeella Vantaan kaupungille.

Vantaan Energia verkkosivuprojekti kuvat high res 39 6453

Vantaan kaupunki vastaa katujen, puistojen, kaupungin liikuntapaikkojen ja kaupungin kiinteistöjen pihojen valaistuksesta. Valopisteitä on noin 38 000 kappaletta.

Katuvalojen vikailmoitukset voi jättää Vantaan kaupungille sähköisellä lomakkeella.

Palautetta katuvaloista voi antaa myös Vantaan kaupungin kuntatekniikan keskuksen asiakaspalveluun, puh. 09 8392 6085, tai sähköpostilla osoitteeseenasiakaspalvelu.kuntatekniikankeskus@vantaa.fi.

Katuvaloja huolletaan keväisin ja syksyisin

Huoltokierroksia tehdään vuosittain kaksi, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Yksittäisiä sammuneita lamppuja ei käydä vaihtamassa huoltokierrosten välillä. Jos kadulla tai lähiympäristössä vain osa valoista palaa on katuvalokeskuksesta todennäköisesti palanut sulake. Mikäli alueen kaikki valot ovat pimeinä, on vika pääsääntöisesti ohjausjärjestelmässä. Näistä ongelmista tulisi ilmoittaa kaupungille, jotta vika päästäisiin korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Huoltokierrosten ja korjaustöiden ajaksi joudutaan katuvaloja sytyttämään päivällä, jotta palaneet lamput ja viat voidaan paikallistaa. Valot palautetaan aina huollon päätteeksi normaaliin tilaan, joten useana päivänä peräkkäin valojen ei tule palaa päiväaikaan.

Lisätietoja Vantaan ulkovalaistuksesta >>