Siirry sisältöön

Vastuullinen energiakumppani

Autamme asiakkaitamme valitsemaan kokonaistaloudellisimman lämmitystavan ja optimoimaan energiankäyttöään.

Vantaan Energian tuottama kaukolämpö on pääkaupunkiseudun edullisinta. Tämä selittyy liiketoimintajohtaja Matti Wallinin mukaan oikea-aikaisilla investoinneilla ja niiden mukanaan tuomalla kustannustehokkuudella.

”Olemme muuttaneet tuotantorakennettamme siirtyäksemme pois fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Samalla kustannuksemme ovat pysyneet kurissa, ja kaukolämpömme on säilynyt kilpailukykyisenä muihin lämmitysratkaisuihin verrattuna.”

Uudet tuotantoratkaisut ovat osoittautuneet myös kriisinkestäviksi. Vantaalaisen kaukolämmön hinta on noussut maltillisesti, ja hintakehityksen arvioidaan jatkossakin noudattelevan yleistä kustannustason nousua.

Eri lämmitystapojen, vaikkapa kauko- ja maalämmön, taloudellisuutta tulisi vertailla pitkällä aikajänteellä, koko kiinteistön elinkaaren aikaisten kustannusten valossa. Laitteiden hinnan päälle on laskettava käyttö- ja kunnossapitokulut. Elinkaarikustannusten arviointi ei ole aina yksinkertaista energia-alan ammattilaisillekaan, saati sitten asunto-osakeyhtiöiden hallitusten jäsenille. Jos taloyhtiössä harkitaan lämmitystavan muutosta, kannustamme isännöitsijää tai hallituksen puheenjohtajaa kääntymään rohkeasti puoleemme.

”Keskustelemme vaihtoehdoista avoimesti ja tarjoudumme laskemaan niiden todelliset elinkaarikustannukset. Olemme useassa tapauksessa pystyneet osoittamaan, että taloyhtiön on kokonaistaloudellisesti järkevämpää jatkaa kaukolämmössä”, myyntipäällikkö Ismo Virtanen kertoo.

Avaamme laskelmat asiakkaalle rivi riviltä. Jos vastaan tulee kohde, jossa kannattaa hyödyntää lämpöpumpputekniikkaa jäähdytystarpeen takia, suosittelemme sitä. Voimme tehdä myös tarjouksen kauko- ja maalämmön yhdistävästä hybridiratkaisusta, jonka toteutamme avaimet käteen -palveluna. Laadimme laskelmat ja konsultoimme asiakkaitamme energia-asioissa ilmaiseksi. Lupaamme tehdä elinkaarikustannuksiltaan edullisimman tarjouksen. Toimintatapamme ei perustu vain haluun vaalia vanhoja kaukolämpöasiakkuuksia. Tavoitteenamme on tehostaa energiankäyttöä koko Vantaalla ja sovittaa oma energiantuotantoamme yhteen käytön kanssa.

”Vantaalla on lämmön kysyntäjoustossa satoja asuinkerrostaloja, joiden lämmönkäyttöä pystymme ohjaamaan etänä. Kun ajoitus on kohdallaan, voimme välttää kalliita tuotantomuotoja”, Matti Wallin piirtää isoa kuvaa.

Syvennämme yhteistyötä suurasiakkaidemme kanssa energiakumppanuussopimuksin. Ne mahdollistavat luottamuksellisen keskustelun ja luovat suuntaviivat yhteiselle tavalla toimia, Ismo Virtanen luonnehtii. ”Sovimme säännöllisistä tapaamisista, joissa tarkastellaan asiakkaan kiinteistöjen energiankulutusta ja nostetaan esille kehitysaihioita. Haluamme viedä asioita oikeaan suuntaan yhdessä keskustellen.”

Lue lisää Vantaan Energian vuosiraportista 

Vuosiraportissa kerromme muun muassa, miten toteutimme strategiaamme ja miten vastuullisuustavoitteiden saavuttaminen eteni.