Siirry sisältöön

Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki!

virkamerkki e1444997279862

Aiomme tehdä Vantaasta Suomen roskattomimman kaupungin. Julkaisimme tänään manifestin, jossa kaikki vantaalaiset kutsutaan mukaan huolehtimaan ympäristöstään.

Vantaan kaupunki on mukana missiossa, ja kaupunginjohtaja Kari Nenonen on ottanut haasteen vastaan.

“Olemme tässä innolla mukana. Uskon, että vantaalaiset haluavat asua kaupungissa, josta me kaikki huolehdimme yhdessä. Me tähtäämme Suomen ykköseksi reippaalla meiningillä ja pilke silmäkulmassa”, kaupunginjohtaja Nenonen sanoo.

Roskattomin kaupunki -missiolla jatkamme arvokasta työtä, joka alkoi viime vuonna Vantaalle avatun jätevoimalan myötä. Jätevoimalan ansiosta 320 000 tonnia jätettä ei päädy enää kaatopaikalle, vaan roska saa uuden elämän ympäristöystävällisenä uusioenergiana. Roska poltetaan jätevoimalassa Uusiosähköksi ja samalla syntyy Uusiolämpöä, joka lämmittää kaukolämpöverkossa olevia vantaalaisia koteja.

“Tavoitteemme on yhteiskunnallisesti merkittävä. Siksi tarvitsemmekin kaikkien vantaalaisten apua. Yhden ihmisen elämässä roskattomuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että roskien lajittelu on sujuva arkirutiini, ruoan jämistäkin osataan tehdä ruokaa ja roska nostetaan maasta, jos sellaisen bongaa. Kannustamme myös, että jokainen vantaalainen rohkaisisi omaa perhettään sekä työ- ja kaveripiiriään tekoihin, jotka vähentävät roskan määrää”, Vantaan Energian viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa selventää.

Palkkaamme roskapoliiseja

Osana Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki -työtä rekrytoimme syksyn aikana kymmenen roskapoliisia, jotka kiertävät paikallisissa yhteisöissä, kuten kouluissa ja taloyhtiössä puhumassa roskattomamman Vantaan puolesta. Perehdytämme roskapoliisit Vantaalla sijaitsevan jätevoimalan toimintaan sekä annamme heille mm. ajantasaisen lajittelukoulutuksen.

Roskapoliisien tehtävä on vaikuttaa ruohonjuuritasolla ihmisten ympäristö- ja kierrätystietouteen ja innostaa kaupunkilaiset pitämään huolta omasta lähiympäristöstään. Roskapoliisit jakavat tietoa muun muassa kierrätyksestä ja siitä, minne oman kodin roskat päätyvät ja miksi. Keväällä 2016 roskapoliisit vierailevat vantaalaisissa kouluissa jakamassa tietoa ja haastamassa koululaiset mukaan roskattomin Vantaa -talkoisiin. Lisäksi kuka tahansa voi pyytää roskapoliisin omaan yhteisöönsä jakamaan tietoa ja keskustelemaan esimerkiksi kierrätyksestä.

Me ja roskapoliisit toivomme kaikkien vantaalaisten tekevän osansa puhtaamman kaupungin puolesta. Oman lupauksensa roskattomamman Vantaan eteen voi jakaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #roskattominkaupunki. Vantaan matkaa Suomen roskattomimmaksi kaupungiksi voi seurata osoitteessa: www.vantaanenergia.fi/roskattominkaupunki

 Liite:

Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki” -manifesti.

 Lisätietoja:

Viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa
09 829 0331
mervi.suorsa@vantaanenergia.fi