Siirry sisältöön

Vantaan Energian tuottama lämpö on vaivaton, hintavakaa ja ilmastoystävällinen lämmitysratkaisu

kaukolampo3

Vantaan Energian tavoitteena on luopua fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa vuoteen 2026 mennessä ja olla hiilineutraali vuonna 2030. EU:n päästötavoitteet nostavat fossiilisilla polttoaineilla tuotetun energian hintaa. Fossiilisten polttoaineiden käytöstä luopuminen mahdollistaa Vantaan Energialle vakaan hinnan ja asiakkaiden energiakustannusten pysymisen kurissa myös tulevaisuudessa.

Ilmastonmuutos ei odota. Vantaan Energian Fossiiliton 2026 -hanke on hyvä esimerkki siitä, miten energiayhtiöt voivat rohkeilla toimilla tukea niin Suomen kuin EU:nkin ilmastotavoitteiden nopeaa saavuttamista. Vuonna 2020 Vantaan Energian lämmöntuotannosta enää 16 % perustui jo toteutettujen investointien ansiosta fossiilisiin polttoaineisiin ja Fossiiliton 2026 -hankkeen myötä fossiilisten polttoaineiden käyttö päättyy kokonaisuudessaan vuoteen 2026 mennessä.

– Ilmastonmuutoksen hidastamisen tehokas työkalu on päästökauppa, sillä hiilidioksidipäästöjen aiheuttajan on hankittava päästöjen mukainen määrä päästöoikeuksia. Päästöoikeuden hinta on ollut voimakkaassa nousussa, jolloin fossiilisten polttoaineiden käyttö kallistuu ja energiantuotanto ohjautuu EU:n päästövähennystavoitteiden mukaisesti hiilidioksidipäästöttömiin energialähteisiin. Vantaalla asiakkaamme voivat huokaista helpotuksesta, sillä Vantaan Energialla fossiilisten polttoaineiden käyttö minimoidaan jo nyt sekajätettä hyödyntävän jätevoimalan ja Martinlaakson biovoimalan avulla ja jatkoa seuraa. Martinlaakson vanha kivihiilivoimala suljetaan tulevan talvikauden jälkeen ja maakaasun käyttö lämpökeskuksissa talven kylmimpinä hetkinä on päättymässä vuoteen 2026 mennessä. Vantaalainen lämpö on pääkaupunkiseudun edullisinta ja myös lämmön tulevaisuuden hintaennuste on vakaa, kertoo Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

Innovatiiviset ratkaisut kuten maailman suurin lämmön kausivarasto ja synteettistä metaania tuottava Power-to-Gas-laitos vauhdittavat Vantaan Energian siirtymää kohti fossiilitonta tulevaisuutta. Lisäksi yhtiö toi vastikään markkinoille energiatehokkuuspalveluita, joiden avulla asiakas voi vaikuttaa lämpölaskun suuruuteen omalla toiminnallaan nykyistä enemmän. Energiatehokkuuspalvelut ovat helppo tapa tuoda säästöjä asumiskustannuksiin tehostamalla kiinteistön energiankäyttöä.

– Energiavalinnoilla on merkitystä. Valitsemalla Vantaan Energian asiakas tekee vaivattoman valinnan puhtaamman tulevaisuutemme puolesta. Kaksisuuntainen lämpöverkkomme toimii sekä tuottamamme ilmastoystävällisen lämmön jakelukanavana, että esimerkiksi asiakkaiden hukkalämpöjen uudelleenjakelijana. Lämpöverkon avulla muutetaan kokonaisia kaupunkeja kerralla hiilineutraaliksi ja se on esimerkiksi kiinteistökohtaiseen lämmitykseen verrattuna paljon tehokkaampi ja nopeampi tapa vähentää lämmityksen ilmastovaikutuksia, summaa Toivonen.

Lisätietoja

Jukka Toivonen
toimitusjohtaja, Vantaan Energia Oy
+358 50 453 6729
jukka.toivonen@vantaanenergia.fi

Lue lisää Vantaan Energian Fossiiliton 2026 -hankkeesta

Lue lisää Vantaan Energian tarjoamista energiatehokkuuspalveluista