Siirry sisältöön

Vantaan Energian ja SATOn energiakumppanuussopimus tukee SATOn hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista

Kukinkuja 2 julkisivu high res 3 2

Vantaan Energia ja SATO solmivat helmikuussa 2022 energiakumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on tukea SATOn hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista vuoteen 2030 mennessä.

Vantaan Energia on ilmastoystävällinen energiantuotannon edelläkävijä, joka mahdollistaa asiakkailleen sujuvan arjen ilmastoystävällisillä, jatkuvasti kehittyvillä energiapalveluilla koko kiinteistön elinkaaren ajalle. SATO on yksi Suomen suurimpia vuokranantajia, joka tarjoaa asiakkailleen vaivatonta ja vastuullista vuokra-asumista. Vantaan Energian ja SATOn yhteistyön tarkoituksena on edistää ja kehittää yhdessä rakennusten lämmitykseen ja jäähdytykseen hiilineutraaleja energiaratkaisuja sekä uusia innovatiivisia tapoja vähentää energian kulutusta siten, että SATO saavuttaa strategiansa mukaiset tavoitteet.

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen säästää lämmityksestä aiheutuvia kustannuksia ja on SATOlle yksi tärkeimmistä keinoista torjua ilmastonmuutosta ja vähentää kasvihuonepäästöjä. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

– Vantaan Energia on vähäpäästöisen ja vakaahintaisen lämmöntuotannon edelläkävijä, joka tarjoaa asiakkailleen modernin energiajärjestelmän ja laajan palveluvalikoiman. Meiltä löytyvät monipuoliset palvelut koko kiinteistön elinkaaren ajalle; vaivattomasta rakentamisesta aina kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen ilman isoja investointeja, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Vantaan Energia lämmittää Vantaan jo tänä vuonna keväästä alkaen kivihiilettömästi ja fossiilittomaan lämmöntuotantoon Vantaalla päästään vuonna 2026. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

– Suurimmat ilmastovaikutuksemme aiheutuvat asumisen aikaisesta energiankulutuksesta sekä kotiemme rakennuttamisesta ja korjaamisesta. Tavoittelemme energiatehokkuuden parantamista omistamissamme kiinteistöissä useilla eri tavoilla ja tähtäämme hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä kiinteistöjen energiankäyttöä koskevien hiilidioksidipäästöjen osalta. Kehitämme yhdessä Vantaan Energian kanssa rakennusten lämmitykseen ja jäähdytykseen hiilineutraaleja energiaratkaisuja, jotka auttavat meitä saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteemme, kertoo SATOn investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Arto Aalto.

Lisätiedot:

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy
matti.wallin@vantaanenergia.fi
p. 044 723 5782

Arto Aalto, liiketoimintajohtaja, investoinnit, SATO Oyj
arto.aalto@sato.fi
p. 040 513 0702